Muziekvoorstellingen in Eindhoven

Een overzicht van alle concerten en muziekgerelateerde optredens in de Nederlandse theaters. Beeld: Tania Kross - Fotograaf Esther van Vliet

The Fortunate Sons - The best of CCR - Beeld William Rutten
donderdag 05 sep 2024
Aanvang: 20:15 uur
Eindhoven
donderdag, 05 sep
2024, 20:15 uur

The Best of CCR

The Fortunate Sons

The Fortunate Sons maakte furore in het SBS6-programma The Tribute - Battle of the Bands.

Muziek - €29,50
Ilse DeLange - Theatertour 2024
zaterdag 14 sep 2024
Aanvang: 20:15 uur
Eindhoven
zaterdag, 14 sep
2024, 20:15 uur

Ilse DeLange - Tainted - Theatertour 2024

Ilse DeLange

Ilse DeLange zit 25 jaar in het vak en viert dit met een theatertournee vol nieuwe pareltjes en oude hits.

Muziek - €49,50
Somi & Metropole Orkest
vrijdag 20 sep 2024
Aanvang: 20:15 uur
Eindhoven
vrijdag, 20 sep
2024, 20:15 uur

Somi & Metropole Orkest

Metropole Orkest

Orkestrale jazzmuziek met Afrikaanse invloeden.

Muziek - €30
Clouseau40
zaterdag 21 sep 2024
Aanvang: 20:15 uur
Eindhoven
zaterdag, 21 sep
2024, 20:15 uur

Clouseau40

Clouseau

Met Clouseau scoren ze sinds de jaren 80 hit na hit met Anne, Daar gaat ze, Passie, Nobelprijs en vele andere topnummers.  

Muziek - €48
Clouseau40
zondag 22 sep 2024
Aanvang: 20:15 uur
Eindhoven
zondag, 22 sep
2024, 20:15 uur

Clouseau40

Clouseau

Met Clouseau scoren ze sinds de jaren 80 hit na hit met Anne, Daar gaat ze, Passie, Nobelprijs en vele andere topnummers.  

Muziek - €48
The Star Wars Suite
donderdag 24 okt 2024
Aanvang: 20:00 uur
Eindhoven
donderdag, 24 okt
2024, 20:00 uur

The Star Wars Suite

Raymond Janssen, Het Nationale koor van Oekraïne 'Dumka', International Symphony Orchestra of the Lviv National Philharmonia

The Star Wars Suite is op 23 oktober te zien in Amsterdam en op 24 oktober in Eindhoven.

Muziek - €55,-
Toneelmakerij GISELLE
vrijdag 25 okt 2024
Aanvang: 19:00 uur
Eindhoven
vrijdag, 25 okt
2024, 19:00 uur

De Toneelmakerij - Giselle (8+)

Timothey De Gilde, Dalton Jansen, DOX, De Toneelmakerij

Een moderne versie van het wereldberoemde ballet Giselle. Deze nieuwe variant zit vol liedjes, te gekke beats en hiphop!

Muziek - €10
Porgy and Bess in Concert
vrijdag 25 okt 2024
Aanvang: 20:00 uur
Eindhoven
vrijdag, 25 okt
2024, 20:00 uur

Porgy and Bess in Concert

Jaye Simmons, Zachariah N. Kariithi, International Symphony Orchestra Lviv, Raymond Janssen, The National Choir of Ukraine ‘Dumka’

‘Porgy and Bess’ van George Gershwin is in de maand oktober 2024 te zien in vijf exclusieve concerten.

Muziek - €55,00
kovacs catharsis
woensdag 30 okt 2024
Aanvang: 20:15 uur
Eindhoven
woensdag, 30 okt
2024, 20:15 uur

Catharsis

KOVACS

Een multi-kunstzinnige concertbeleving.

Muziek - €32,50
why such a strange love orkater
donderdag 31 okt 2024
Aanvang: 20:30 uur
Eindhoven
donderdag, 31 okt
2024, 20:30 uur

Why such a strange love

Jelle en Jessica, Orkater

Wat is echte liefde? Een muzikaal en beeldend sprookje over een innige relatie.

Muziek - €17,50

Laatste nieuws

Guido Weijers annuleert oudejaarsconference 2024

Guido Weijers annuleert oudejaarsconference 2024

De cabaretier gaat in plaats daarvan in reprise met Momentum.

Stefan Pop na 12,5 jaar weer in het theater

Stefan Pop na 12,5 jaar weer in het theater

Het moest een keer gebeuren.

Dit is de cast van Moulin Rouge! De Musical

Dit is de cast van Moulin Rouge! De Musical

De hoofdrollen zijn voor Keoma Aidhen, Martijn Noort en Carlo Boszhard.

Spektakelmusical Het geluk van Limburg volgend jaar in première

Spektakelmusical Het geluk van Limburg volgend jaar in première

Gebaseerd op de bestseller van Marcia Luyten

Muziektheater en muziekconcerten op Theater.nl, hierboven zie je een selectie van alle concerten die muzikanten momenteel in de Nederlandse muziektheaters spelen. Gebruik de filters om te kijken of er een voorstelling bij jou in de buurt plaatsvindt. Ook kun je op datum filteren, mocht je vooruit willen plannen.

 

Wat is muziektheater?

Muziektheater is een vorm van podiumkunst die elementen van zowel muziek als theater combineert. Het is een brede en interdisciplinaire genre waarbij verschillende artistieke elementen worden geïntegreerd om een verhaal te vertellen of thematische inhoud te verkennen. Dit kan onder andere zang, acteren, instrumentale muziek, dans en multimedia-effecten omvatten.

 

Wat valt allemaal onder muziektheater en muziek?

Op Theater.nl vind je op verschillende plekken muziek-voorstellingen die worden uitgevoerd in muziektheaters in Nederland . Bij Zang staan concerten met zang centraal, bij Klassiek vind je repertoire van componisten en bij Musicals worden epische verhalen vertoond met muziek. Hier echter, vind je alle voorstellingen waarbij de muziek zelf centraal staat, op welke manier dan ook.

 

Muziek in alle genres in het muziektheater

Dat betekent dus dat je muziek van alle genres hier tegen zult komen. In de Nederlandse muziektheaters vind je ontzettend veel concerten in allerlei soorten genres. Als we de boel heel simpel moeten uitleggen zijn er drie algemene categorieën: klassieke muziek, jazz en popmuziek. Maar eigenlijk zijn dat ook allemaal weer verzamelnamen voor een bonte verzameling muziekstromen. Die zouden we hier allemaal kunnen opnoemen, maar het is een stuk praktischer om te kijken wat er momenteel allemaal speelt. 

Ben je bijvoorbeeld op zoek naar de concertreeks van Rowwen Hèze? Zoek je de theatertour van Jeangu Macrooy? Wil je genieten van The Matthäus Passion? Die kun je hier allemaal vinden.

 

Bekende muzikanten in Nederland

Uiteraard vind je op Theater.nl ook veel informatie over bekende muzikanten in Nederland, zoals Huub van der Lubbe, Liesbeth List en Trijntje Oosterhuis. Een compleet overzicht vind je op onze artiesten-pagina's.


Op zoek naar een theatervoorstelling in een specifieke plaats? Bekijk ook theaters in Bergen op Zoom, Breda, Cuijk, Etten-Leur, Oss, Oosterhout, Helmond, Roosendaal, Tilburg, Uden, Valkenswaard, Veghel, Veldhoven, Vught, Waalwijk of Den Bosch.

De stad Eindhoven ligt in het zuidoosten van de provincie Noord-Brabant. De stad maakt deel uit van de metropoolregio Eindhoven. De stad groeit wat inwonersaantal nog steeds. De verwachting is dat het inwonersaantal van Eindhoven in 2020 gestegen zal zijn tot 231.000.

Ontstaan in een moerasdelta van verschillende riviertjes. Zoals de Dommel, de Gender, de Laak, de Tongelreep en de Rungraaf. In 1232 ontving Eindhoven haar stadsrechten van Hertog Hendrik I van Brabant. Rond 1900 trokken er talloze mensen richting Eindhoven. Dit door de industriële ontwikkeling die plaatsvond. Textielfabrieken, tabaksverwerkers, lucifersfabrieken en natuurlijk de gloeilampenfabriek Philips (1891).

Eindhoven kent een beschermd stadsgezicht. Hier vallen het Witte Dorp, Philipsdorp en Villapark Den Elzent onder. Er zijn veel rijksmonumenten en oorlogsmonumenten terug te vinden in de stad. Eindhoven kent echter ook veel groen. Een wandeling door een van de stadsparken is dan ook zeker aan te raden. Er zijn tal van wandel- en fietsroutes.

Er is een open lucht museum, het Eindhoven Museum. Dat is slechts een van de musea die hier te vinden zijn. Jaarlijks vinden hier tal van evenementen plaats. De Lichtjesroute in september, de Dutch Design Week en Roze Zaterdag.
Eindhoven speelt een belangrijk rol in Nederland, als het aankomt op technologie. Er is de High Tech Campus Eindhoven waar bedrijven als Philips en IBM zij aan zij slimme ontwikkelingen doen. De grootste uitgaven en veel patentaanvragen komen uit dit deel, het Brabantse Nederland. Voornamelijk Philips, zij is wereldwijd bekend om vernieuwende techniek, zeker op het gebied van audio maar ook op het gebied van medische apparatuur.

Eindhoven doet veel aan theater en muziek. Ze beschikt over een van de grotere Nederlandse theaters, het Parktheater. In het centrum zit TAC. Temporary Art Centre, het is een culturele broedplaats met zo’n 80 ateliers.


Theaters

Parktheater
Direct gelegen naast het Stadswandelpark. Jaarlijks trekt het duizenden bezoekers voor toneel, dans, cabaret en musical.

Plaza Futura
De locatie waar je terecht kunt voor een toneelvoorstelling maar zeker ook een cultfilm kunt gaan zien.

Effenaar
Een poppodium waar optredens georganiseerd worden. Gelegen in het centrum van Eindhoven. Het is inmiddels uitgegroeid tot een van de grote podia van Nederland.

Muziekcentrum Frits Philips
Deze locatie is een centrum wat veelal in teken staat van muziek. Het bevindt zich in het overdekte winkelgebied. Ze is vernoemd naar een zoon van een van de oprichters van de Philipsfabrieken. Zowel popmuziek als klassieke muziek staat hier op het programma.