Muziek voorstellingen in Arnhem

Veldhuis & Kemper - Foto Esther Gebuis
donderdag 27 aug 2020
Aanvang: 20:30 uur
Arnhem
donderdag, 27 aug
2020, 20:30 uur

Hou dat vast (try-out)

Moet het persoonlijker? zachter? Of juist harder en meer confronterend?

Muziek €19
R&B Oldskool hits 80/90
vrijdag 04 sep 2020
Aanvang: 20:15 uur
Arnhem
vrijdag, 04 sep
2020, 20:15 uur

R&B Oldskool hits 80/90

De jaren 80 en 90 zijn terug van weggeweest. Presentator John Williams gaat met het publiek op reis naar de jaren van de dansjes en prachtige muziek.

Muziek €24
Concert 2020
zaterdag 05 sep 2020
Aanvang: 20:30 uur
Arnhem
zaterdag, 05 sep
2020, 20:30 uur

Concert 2020

Turkse superster Mustafa Sandal geeft een exclusief concert in ons land.

Muziek €42.50
Massada
zaterdag 12 sep 2020
Aanvang: 20:30 uur
Arnhem
zaterdag, 12 sep
2020, 20:30 uur

Massada

Stilzitten is onmogelijk bij een concert van Massada. De latin rock die deze band al ruim veertig jaar maakt, is zo aanstekelijk dat je wel mee moet dansen!

Muziek €19.50
Horizon
woensdag 16 sep 2020
Aanvang: 20:30 uur
Arnhem
woensdag, 16 sep
2020, 20:30 uur

Horizon

Jeangu Macrooy, de geplande Nederlandse inzending voor Eurovisie Songfestival 2020, gaat op theatertournee.

Muziek €23.50
Metropole Orkest & Lalah Hathaway
zondag 20 sep 2020
Aanvang: 20:30 uur
Arnhem
zondag, 20 sep
2020, 20:30 uur

Metropole Orkest & Lalah Hathaway

Lalah Hathaway en het Metropole Orkest brengen een eerbetoon aan de Donny Hathaway.

Muziek €33.50
Schuberts geliefde Forellenkwintet
zondag 27 sep 2020
Aanvang: 20:00 uur
Arnhem
zondag, 27 sep
2020, 20:00 uur

Schuberts geliefde Forellenkwintet

Programma Vaughan-Williams: Pianokwintet in c Schubert: Pianokwintet in A, D 667 ‘Die Forelle’ Uitvoerenden Franziska Hölscher, viool Nimrod Guez, altviool Sebastian Klinger, cello Niek de Groot, contrabas Severin von Eckardstein, piano Geniet van nog veel meer klassieke muziek. Kijk snel in onze theateragenda.

Muziek €29
John Waite
donderdag 01 okt 2020
Aanvang: 20:30 uur
Arnhem
donderdag, 01 okt
2020, 20:30 uur

John Waite

De enige echte leadzanger en solo-artiest John Waite komt naar Nederland.

Muziek €29.50
25-jarig jubileum Van Dik Hout
zondag 11 okt 2020
Aanvang: 20:30 uur
Arnhem
zondag, 11 okt
2020, 20:30 uur

25-jarig jubileum Van Dik Hout

Van Dik Hout bestaat (meer dan) 25 jaar en viert dat met een bijzondere jubileumtournee.

Muziek €26
In Werkelijkheid
zondag 11 okt 2020
Aanvang: 20:30 uur
Arnhem
zondag, 11 okt
2020, 20:30 uur

In Werkelijkheid

In Werkelijkheid is een visuele en muzikale voorstelling met nieuwe en oude liedjes van Spinvis. De voorstelling vertelt een verhaal over een wereld die in werkelijkheid van ons zou kunnen zijn.

Muziek €22.50

Laatste nieuws

#2528

Musicals TINA en Lazarus keren snel terug in theater!

Topmusicals TINA en Lazarus keren veel sneller terug in het theater dan werd gedacht.

#2501

Johnny Kraaijkamp: 'Helaas Verliefd op Ibiza komt niet terug'

De musical Verliefd op Ibiza komt niet meer terug. Dat vertelt Johnny Kraaijkamp.

#2498

Helaas! Dolly Dots stellen tournee een jaar uit

De Dolly Dots hebben hun Sisters on Tour concertreeks een jaar uitgesteld.

#2488

Theaternieuws: dit gebeurde er in week 28 van 2020

Theaternieuws gemist? Hier is het weekoverzicht van de afgelopen dagen.

Hierboven zie je een selectie van alle concerten die muzikanten momenteel in Nederland spelen. Gebruik de filters om te kijken of er een voorstelling bij jou in de buurt plaatsvindt. Ook kun je op datum filteren, mocht je vooruit willen plannen.

 

Wat valt allemaal onder muziek?

Op Theater.nl vind je op verschillende plekken muziek-voorstellingen. Bij Zang staan concerten met zang centraal, bij Klassiek vind je repertoire van componisten en bij Musicals worden epische verhalen vertoond met muziek. Hier echter, vind je alle voorstellingen waarbij de muziek zelf centraal staat, op welke manier dan ook.

 

Muziek in alle genres

Dat betekent dus dat je muziek van alle genres hier tegen zult komen. In Nederland vind je ontzettend veel concerten in allerlei soorten genres. Als we de boel heel simpel moeten uitleggen zijn er drie algemene categorieën: klassieke muziek, jazz en popmuziek. Maar eigenlijk zijn dat ook allemaal weer verzamelnamen voor een bonte verzameling muziekstromen. Die zouden we hier allemaal kunnen opnoemen, maar het is een stuk praktischer om te kijken wat er momenteel allemaal speelt. 

Ben je bijvoorbeeld op zoek naar de concertreeks van Rowwen Hèze? Zoek je de theatertour van Jeangu Macrooy? Wil je genieten van The Matthäus Passion? Die kun je hier allemaal vinden.

 

Bekende muzikanten in Nederland

Uiteraard vind je op Theater.nl ook veel informatie over bekende muzikanten in Nederland, zoals Huub van der Lubbe, Liesbeth List en Trijntje Oosterhuis. Een compleet overzicht vind je op onze artiesten-pagina's.


Op zoek naar een theater in een specifieke plaats? Bekijk ook theaters in Barneveld, Culemborg, Dieren, Doetinchem, Ede, Ermelo, Apeldoorn, Lochem, Harderwijk, Tiel, Wageningen, Wijchen, Winterswijk, Zaltbommel, Zutphen of Nijmegen.

Arnhem is de hoofdstad van Gelderland. De stad bruist en heeft veel te bieden voor jong en oud. Zo kun je in de binnenstad uren winkelen, waarna je met een drankje en hapje lekker kan nagenieten op een van de vele gezellige terrasjes. Ook kun je je er vermaken bij de Koninklijke Burgers’ Zoo of het Nederlands Openluchtmuseum, attracties die jaarlijks miljoenen bezoekers trekken.

Maar ook op het gebied van theater heeft Arnhem veel te bieden. Zo bieden het stadstheater Arnhem, Musis en het Posttheater een gevarieerd programma. En natuurlijk is er het GelreDome, voor vele evementen en optredens van grote artiesten. Ook is de stad met de ArtEZ hogeschool voor de kunsten een goede plek voor jonge kunstzinnige talenten en is het de thuisbasis van Introdans en Het Gelders Orkest.

Arnhem heeft een rijke geschiedenis. Daarvan getuigen de monumentale gebouwen en de architectuur. Zoals de prachtige Grote of De Eusebiuskerk dat al 500 jaar het stadsbeeld bepaalt. De kerk dat in laat gotische stijl is gebouwd, vertelt de geschiedenis van de Gelderse stad vanaf de Middeleeuwen tot aan de Tweede Wereldoorlog en de wederopbouw daarna. Tevens staat de stad bekend om de ‘Slag om Arnhem’, een onderdeel van de wereldberoemde operatie Market Garden, die het einde van de Tweede Wereldoorlog inluidde.

Theaters

Musis
In de concertzaal Musis hebben al vele grote artiesten uit binnen- en buitenland opgetreden. Klassieke muziek, jazz, singer-songwriters en kamermuziek, er is voor ieders wat wils. De concertzaal bevat een historische deel dat stamt uit 1847 en een modern deel dat opent in het voorjaar van 2017.

Stadstheater Arnhem
Stadstheater Arnhem is het podium van en voor de stad. Er wordt al meer dan honderd jaar theater gemaakt. Toneelgroep Oostpool en Introdans houden er vaak hun premières.

Posttheater
Het Posttheater is hèt cabaretpodium van het oosten. De naam van het Posttheater is afgeleid van de oorspronkelijke bestemming van het gebouw, een postkantoor. Het theater begon aanvankelijk als een repetitieplek voor jeugdtheaterplatform Gelderland. Totdat halverwege de jaren negentig cabaretier Mark van de Veerdonk er zijn try-out wilde houden. Daarna ontwikkelde het theater tot het cabaretpodium dat het nu is.

Luxor Live
Luxor Live begon in 1913 onder de naam ‘Luxor-Théâtre’ als een ‘een eerste klasse Cinema Théâtre’ met ruimte voor cinema, variété, theater, dans en muziek. Het was een plek vooral voor de rijken van die tijd en tevens de duurste bioscoop in Arnhem. Vanaf de jaren zeventig raakte het gebouw in verval en vanaf november 1985 fungeerde het als cultureel jongeren- en uitgaanscentrum waar popconcerten werden gehouden. Uiteindelijk komt het pand eind 1999 leeg te staan. In 2007 wilde de gemeente Arnhem er een breed poppodium van maken. Hierdoor heeft Luxor Live een breed en gevarieerd aanbod. Het biedt niet alleen ruimte voor popmuziek, maar ook voor popcultuur in het algemeen.

GelreDome
Het GelreDome is veel meer dan een stadion, het is concertpodium, muziektheater, sporttoneel en bühne voor bedrijfsfeesten. Grote artiesten uit binnen- en buitenland geven er concerten. En dankzij het lichtdichte dak kan er ondanks de grote omvang van het stadion, toch een intieme sfeer gecreëerd worden. Elke evenement komt dus tot zijn recht bij het GelreDome.