Muziekvoorstellingen in Arnhem

Een overzicht van alle concerten en muziekgerelateerde optredens in de Nederlandse theaters. Beeld: Tania Kross - Fotograaf Esther van Vliet

Het complete aanbod van theatervoorstellingen in Arnhem  Bekijk de agenda en lees de laatste recensies.

Stephanie Struijk Dezelfde Zon
zondag 22 sep 2024
Aanvang: 15:30 uur
Arnhem
zondag, 22 sep
2024, 15:30 uur

Dezelfde Zon

Stephanie Struijk

Stephanie Struijk geeft naar aanleiding van haar een reeks intieme concerten.

Muziek - €14
Clouseau40
zondag 29 sep 2024
Aanvang: 20:30 uur
Arnhem
zondag, 29 sep
2024, 20:30 uur

Clouseau40

Clouseau

Met Clouseau scoren ze sinds de jaren 80 hit na hit met Anne, Daar gaat ze, Passie, Nobelprijs en vele andere topnummers.  

Muziek - €45
kovacs catharsis
vrijdag 11 okt 2024
Aanvang: 20:00 uur
Arnhem
vrijdag, 11 okt
2024, 20:00 uur

Catharsis

KOVACS

Een multi-kunstzinnige concertbeleving.

Muziek - €32
Symphony of Magic – Harry Potter concert
maandag 21 okt 2024
Aanvang: 22:00 uur
Arnhem
maandag, 21 okt
2024, 22:00 uur

Symphony of Magic – Harry Potter concert

International Symphony Orchestra Lviv, Raymond Janssen, Het Nationale koor van Oekraïne 'Dumka'

Dit unieke Harry Potter Symphony of Magic concert is in oktober te bewonderen in Amsterdam en Arnhem.

Muziek - €55,-
we could be heroes sven ratzke
donderdag 24 okt 2024
Aanvang: 20:00 uur
Arnhem
donderdag, 24 okt
2024, 20:00 uur

We could be heroes

Sven Ratzke

Samen met Sven Ratzke duik je nog één keer in de wereld van David Bowie!

Muziek - €32,50
Symphony of Magic – Harry Potter concert
zondag 27 okt 2024
Aanvang: 14:30 uur
Arnhem
zondag, 27 okt
2024, 14:30 uur

Symphony of Magic – Harry Potter concert

International Symphony Orchestra Lviv, Raymond Janssen, Het Nationale koor van Oekraïne 'Dumka'

Dit unieke Harry Potter Symphony of Magic concert is in oktober te bewonderen in Amsterdam en Arnhem.

Muziek - €55,-
Porgy and Bess in Concert
zondag 27 okt 2024
Aanvang: 19:30 uur
Arnhem
zondag, 27 okt
2024, 19:30 uur

Porgy and Bess in Concert

Jaye Simmons, Zachariah N. Kariithi, International Symphony Orchestra Lviv, Raymond Janssen, The National Choir of Ukraine ‘Dumka’

‘Porgy and Bess’ van George Gershwin is in de maand oktober 2024 te zien in vijf exclusieve concerten.

Muziek - €55,00
Abel - Tour 2024
woensdag 04 dec 2024
Aanvang: 19:45 uur
Arnhem
woensdag, 04 dec
2024, 19:45 uur

Abel - Tour 2024

Abel

Abel is onderweg! Na een stilte van dertien jaar maakt de popgroep eindelijk weer hun comeback op het podium.

Muziek - €25
s10 groeipijn theatertour 2024
donderdag 19 dec 2024
Aanvang: 20:30 uur
Arnhem
donderdag, 19 dec
2024, 20:30 uur

Groeipijn - S10

S10

S10 neemt je in een intieme muziekvoorstelling mee in haar zoektocht naar veiligheid.

Muziek - €32.50
leineroebana euterpians
woensdag 29 jan 2025
Aanvang: 20:00 uur
Arnhem
woensdag, 29 jan
2024, 20:00 uur

EUTERPIANS

LeineRoebana

LeineRoebana brengt een eerbetoon aan de vrouw in deze voorstelling die precies tussen dans en concert in zit.

Muziek - €15

Laatste nieuws

Premièredatum Soldaat van Oranje 2.0 bekend

Premièredatum Soldaat van Oranje 2.0 bekend

De vernieuwde versie van de succesvolle musical is nog dit jaar te zien.

Kijktip: Paulien Cornelisse op NPO1

Kijktip: Paulien Cornelisse op NPO1

Haar vierde show 'Om mij moverende redenen' is vanavond te zien op tv!

Nieuw album van Yentl en de Boer

Nieuw album van Yentl en de Boer

De nieuwe plaat heet: Alles is nog mogelijk.

De nominaties voor de Podiumkids Prijs 2024

De nominaties voor de Podiumkids Prijs 2024

Welke 5 jeugdvoorstellingen maken kans op de felbegeerde award? Lees snel verder!

Muziektheater en muziekconcerten op Theater.nl, hierboven zie je een selectie van alle concerten die muzikanten momenteel in de Nederlandse muziektheaters spelen. Gebruik de filters om te kijken of er een voorstelling bij jou in de buurt plaatsvindt. Ook kun je op datum filteren, mocht je vooruit willen plannen.

 

Wat is muziektheater?

Muziektheater is een vorm van podiumkunst die elementen van zowel muziek als theater combineert. Het is een brede en interdisciplinaire genre waarbij verschillende artistieke elementen worden geïntegreerd om een verhaal te vertellen of thematische inhoud te verkennen. Dit kan onder andere zang, acteren, instrumentale muziek, dans en multimedia-effecten omvatten.

 

Wat valt allemaal onder muziektheater en muziek?

Op Theater.nl vind je op verschillende plekken muziek-voorstellingen die worden uitgevoerd in muziektheaters in Nederland . Bij Zang staan concerten met zang centraal, bij Klassiek vind je repertoire van componisten en bij Musicals worden epische verhalen vertoond met muziek. Hier echter, vind je alle voorstellingen waarbij de muziek zelf centraal staat, op welke manier dan ook.

 

Muziek in alle genres in het muziektheater

Dat betekent dus dat je muziek van alle genres hier tegen zult komen. In de Nederlandse muziektheaters vind je ontzettend veel concerten in allerlei soorten genres. Als we de boel heel simpel moeten uitleggen zijn er drie algemene categorieën: klassieke muziek, jazz en popmuziek. Maar eigenlijk zijn dat ook allemaal weer verzamelnamen voor een bonte verzameling muziekstromen. Die zouden we hier allemaal kunnen opnoemen, maar het is een stuk praktischer om te kijken wat er momenteel allemaal speelt. 

Ben je bijvoorbeeld op zoek naar de concertreeks van Rowwen Hèze? Zoek je de theatertour van Jeangu Macrooy? Wil je genieten van The Matthäus Passion? Die kun je hier allemaal vinden.

 

Bekende muzikanten in Nederland

Uiteraard vind je op Theater.nl ook veel informatie over bekende muzikanten in Nederland, zoals Huub van der Lubbe, Liesbeth List en Trijntje Oosterhuis. Een compleet overzicht vind je op onze artiesten-pagina's.


Op zoek naar een theater in een specifieke plaats? Bekijk ook theaters in Barneveld, Culemborg, Dieren, Doetinchem, Ede, Ermelo, Apeldoorn, Lochem, Harderwijk, Tiel, Wageningen, Wijchen, Winterswijk, Zaltbommel, Zutphen of Nijmegen.

Arnhem is de hoofdstad van Gelderland. De stad bruist en heeft veel te bieden voor jong en oud. Zo kun je in de binnenstad uren winkelen, waarna je met een drankje en hapje lekker kan nagenieten op een van de vele gezellige terrasjes. Ook kun je je er vermaken bij de Koninklijke Burgers’ Zoo of het Nederlands Openluchtmuseum, attracties die jaarlijks miljoenen bezoekers trekken.

Maar ook op het gebied van theater heeft Arnhem veel te bieden. Zo bieden het stadstheater Arnhem, Musis en het Posttheater een gevarieerd programma. En natuurlijk is er het GelreDome, voor vele evementen en optredens van grote artiesten. Ook is de stad met de ArtEZ hogeschool voor de kunsten een goede plek voor jonge kunstzinnige talenten en is het de thuisbasis van Introdans en Het Gelders Orkest.

Arnhem heeft een rijke geschiedenis. Daarvan getuigen de monumentale gebouwen en de architectuur. Zoals de prachtige Grote of De Eusebiuskerk dat al 500 jaar het stadsbeeld bepaalt. De kerk dat in laat gotische stijl is gebouwd, vertelt de geschiedenis van de Gelderse stad vanaf de Middeleeuwen tot aan de Tweede Wereldoorlog en de wederopbouw daarna. Tevens staat de stad bekend om de ‘Slag om Arnhem’, een onderdeel van de wereldberoemde operatie Market Garden, die het einde van de Tweede Wereldoorlog inluidde.

Theaters

Musis
In de concertzaal Musis hebben al vele grote artiesten uit binnen- en buitenland opgetreden. Klassieke muziek, jazz, singer-songwriters en kamermuziek, er is voor ieders wat wils. De concertzaal bevat een historische deel dat stamt uit 1847 en een modern deel dat opent in het voorjaar van 2017.

Stadstheater Arnhem
Stadstheater Arnhem is het podium van en voor de stad. Er wordt al meer dan honderd jaar theater gemaakt. Toneelgroep Oostpool en Introdans houden er vaak hun premières.

Posttheater
Het Posttheater is hèt cabaretpodium van het oosten. De naam van het Posttheater is afgeleid van de oorspronkelijke bestemming van het gebouw, een postkantoor. Het theater begon aanvankelijk als een repetitieplek voor jeugdtheaterplatform Gelderland. Totdat halverwege de jaren negentig cabaretier Mark van de Veerdonk er zijn try-out wilde houden. Daarna ontwikkelde het theater tot het cabaretpodium dat het nu is.

Luxor Live
Luxor Live begon in 1913 onder de naam ‘Luxor-Théâtre’ als een ‘een eerste klasse Cinema Théâtre’ met ruimte voor cinema, variété, theater, dans en muziek. Het was een plek vooral voor de rijken van die tijd en tevens de duurste bioscoop in Arnhem. Vanaf de jaren zeventig raakte het gebouw in verval en vanaf november 1985 fungeerde het als cultureel jongeren- en uitgaanscentrum waar popconcerten werden gehouden. Uiteindelijk komt het pand eind 1999 leeg te staan. In 2007 wilde de gemeente Arnhem er een breed poppodium van maken. Hierdoor heeft Luxor Live een breed en gevarieerd aanbod. Het biedt niet alleen ruimte voor popmuziek, maar ook voor popcultuur in het algemeen.

GelreDome
Het GelreDome is veel meer dan een stadion, het is concertpodium, muziektheater, sporttoneel en bühne voor bedrijfsfeesten. Grote artiesten uit binnen- en buitenland geven er concerten. En dankzij het lichtdichte dak kan er ondanks de grote omvang van het stadion, toch een intieme sfeer gecreëerd worden. Elke evenement komt dus tot zijn recht bij het GelreDome.