voorstellingen in Maastricht

Brugklas de Musical (9+)
donderdag 30 jan 2020
Aanvang: 19:30 uur
Maastricht
donderdag, 30 jan
2020, 19:30 uur

Brugklas de Musical (9+)

De meest populaire tv-serie onder jongeren komt naar het theater! Brugklas de Musical is de musicalversie van de tv-serie Brugklas dat wordt uitgezonden op NPO Zapp.

Musical €22
Paasbest
donderdag 30 jan 2020
Aanvang: 20:30 uur
Maastricht
donderdag, 30 jan
2020, 20:30 uur

Paasbest

Cabaretier Max van den Burg doet niet alleen maar gewoon zijn best. Met lekker een geurtje op, netjes getrimd baardje en de juiste outfit neemt hij u mee langs tien jaar cabaretgeschiedenis en de rafelranden van onze samenleving.

Cabaret €14
De Voorlopers
vrijdag 31 jan 2020
Aanvang: 20:00 uur
Maastricht
vrijdag, 31 jan
2020, 20:00 uur

De Voorlopers

In deze tijden met veel nativiteit wil het duo Ivgi&Greben met de dansvoorstelling De Voorlopers de kracht van idealisme vooropstellen. Vijf mensen zijn de eersten op een vreemde planeet.

Dans €20
Laat me
zaterdag 01 feb 2020
Aanvang: 20:00 uur
Maastricht
zaterdag, 01 feb
2020, 20:00 uur

Laat me

Een dansvoorstelling vol met bezielende Nederlandstalige chansons.

Dans €28
Duo Ebano
zondag 02 feb 2020
Aanvang: 11:30 uur
Maastricht
zondag, 02 feb
2020, 11:30 uur

Duo Ebano

In Dutch Classical Talent hoort u jong klassiek talent. Programma Werken van Debussy, Brahms, Widmann en Zappa Geniet van nog veel meer klassieke muziek.

Muziek €16
L'Orfeo
zondag 02 feb 2020
Aanvang: 20:00 uur
Maastricht
zondag, 02 feb
2020, 20:00 uur

L'Orfeo

L’Orfeo van Monteverdi bezingt de vergankelijkheid van de mens en de eeuwigheid van de kunst. Orpheus daalt af naar de onderwereld, om zijn geliefde Euridice terug te halen uit de dood.

Opera €42
Le Bal
maandag 03 feb 2020
Aanvang: 20:00 uur
Maastricht
maandag, 03 feb
2020, 20:00 uur

Le Bal

Het toneelstuk Le Bal gaat over een danslokaal. Mensen komen er om te dansen, te flirten en zijn op zoek naar liefde.

Toneel €22
So 80's, So 90's! Favorite Songs
dinsdag 04 feb 2020
Aanvang: 20:30 uur
Maastricht
dinsdag, 04 feb
2020, 20:30 uur

So 80's, So 90's! Favorite Songs

Beleef de jaren tachtig en negentig opnieuw! En wel met de mooiste liedjes uit die decennia.

€14
Remmende voorsprong
woensdag 05 feb 2020
Aanvang: 20:30 uur
Maastricht
woensdag, 05 feb
2020, 20:30 uur

Remmende voorsprong

Als geen ander kan cabaretier Fuad Hassen kleine zaken enorm opblazen en uitspelen. Want zijn kleine zaken wel echt kleine zaken?

Cabaret €14
Viejo mundo/Nuevo Mundo
donderdag 06 feb 2020
Aanvang: 20:00 uur
Maastricht
donderdag, 06 feb
2020, 20:00 uur

Viejo mundo/Nuevo Mundo

Programma Canales, Cuarteto de Cuerda en Sol mayor opus 3, Nr.5 Brunetti, Cuarteto en Bes L185 Halffter, Ocho Tientos opus 35 Ginastera, String quartet nr.1 Uitvoerenden Aitor Hevia, Cibrán Sierra, viool Josep Puchades, altviool Helena Poggio, cello Geniet van nog veel meer klassieke muziek. Kijk snel in onze theateragenda.

Muziek €24

Laatste nieuws

#153

Hans Teeuwen eindelijk terug in het theater

Cabaretier Hans Teeuwen keert eindelijk terug naar het theater met een...

#149

Gevallen Acrobate mag naar revalidatiecentrum

Kristina Vorobeva, de Oezbeekse acrobate die viel tijdens een optreden op...

#132

Ronald Giphart en Jaap Robben in het theater met 'Alle soorten, JA'

Ronald Giphart en Jaap Robben staan begin dit jaar in het theater met een...

#146

Metropole Orkest wint Grammy Award

De Grammy Awards, die afgelopen zondag werden uitgedeeld in Los Angeles...


Op zoek naar een theatervoorstelling in een specifieke plaats? Bekijk ook theaters in Roermond, Sittard, Venlo, Venray, Weert of Heerlen.

Maastricht is een stad in het zuiden van Nederland en de hoofdstad van de provincie Limburg. Het is de grootste gemeente van die provincie. Ze heeft een patroonheilige, te weten Sint-Servaas. De naam van de stad is waarschijnlijk terug te leiden tot de Latijnse naam Mosae Trajectum ‘doorwaadbare plaats in de Maas’ uit de middeleeuwen.

Maastricht behoort tot de steden die zich ‘oudste stad van Nederland’ mogen noemen. Aan de hand van archeologische opgravingen kan aangetoond worden dat de stad twintig eeuwen continu bewoond is geweest. Tot 1867 was Maastricht een vestingstad zonder uitbreidingsmogelijkheden buiten de stadsmuren. Ook de industriële ontwikkeling van de stad vond grotendeels binnen die muren plaats. De bevolkingsgroei van Maastricht bleef in de 19e eeuw dan ook achter vergeleken met andere Nederlandse steden.

Na de Tweede Wereldoorlog heerste er in Nederland woningnood en werden er tal van nieuwbouwwijken gebouwd. Vanaf 1980 ontstonden industrieterreinen in verschillende delen van de stad Maastricht. Sinds 1990 ontstaat er een ‘negatief migratiesaldo’. De oorzaak is een vergrijzende bevolking, een laag geboortecijfer en een hoog sterftecijfer. Gelukkig is er sinds 2007 weer een lichte groei geconstateerd. Niet in de laatste plaats door de toename van het aantal studenten aan de Universiteit Maastricht.

Maastricht is een cultureel centrum met regionale betekenis. Dat hier enkele kunstopleidingen gevolgd kunnen worden speelt zeker een rol. Helaas zijn door bezuinigingen in de culturele sector een aantal organisaties gedwongen geweest te fuseren of in te krimpen.

Vooruitlopend op de titel Culturele Hoofdstad van Europa 2018, zette de gemeente Maastricht zich in om de culturele infrastructuur te verbeteren. Dit resulteerde in plannen voor een nieuw filmhuis, een poppodium en een nieuw centrum voor podiumkunsten. Dit zou tezamen komen in de Timmerfabriek. Helaas werd in 2013 de Maastrichtse kandidatuur niet gehonoreerd, waardoor de plannen moesten worden aangepast.

Vanwege de toeristische functie heeft Maastricht een groot aantal cafés en restaurants. Een bekend biercafé is Take One en ‘In den Moriaan’ is waarschijnlijk het kleinste café van Nederland. Van de grootste steden in Nederland heeft Maastricht de hoogste cafédichtheid. Maastricht telt meerdere theaters, waarvan Theater aan het Vrijthof de belangrijkste is. Ze dankt zeker voor een deel haar bekendheid aan de concerten die Andre Rieu regelmatig organiseert op deze locatie. Ook zijn er tal van evenementen waarvan natuurlijk carnaval hoog scoort. Hier wordt veel aandacht besteed aan de kostuums (pekskes) en aan het schminken van het gezicht. Tevens heeft Maastricht een lange eigen geschiedenis (zo’n 70 jaar) van carnavalsliedjes.

Dan is er ook de Amstel Gold Race, een wielerklassieker op de Markt in Maastricht, een KunstTour, de internationale modemanifestatie Fashionclash en niet te vergeten Jeker Jazz, het jazzfestival.

Theaters:

Theater aan het Vrijthof
Het belangrijkste theater van Maastricht. Het is gevestigd in- en achter het Generaals huis aan het Vrijthof. Ze doet dienst als schouwburg en als concertzaal. Het Johann Strauss Orchestra van Andre Rieu is wereldwijd bekend. Het symfonieorkest in de Zuid-Nederlandse provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg treedt hier ook regelmatig op.

Bordenhal
Gelegen op Plein 1992 in Ceramique en is het vaste theater van Toneelgroep Maastricht.

Bonbonnière
Een klein podium met een prachtig decor dat ook de mogelijkheid biedt een invulling te geven aan een feestelijke gelegenheid zoals een bruiloft.

Intro in situ
Een klein podium dat een verscheidenheid aan producties biedt. Beginnende artiesten en alternatieve producties staan hier op de programmering.

AINSI
Het Theater aan het Vrijthof werkt samen met dit theater. Zo wordt hier een groot gedeelte van de dansprogrammering voor het publiek getoond. AINSI is gevestigd aan de voet van de Sint Pietersberg en aan de oevers van de Maas. Ongeveer tien minuten fietsen van het centrum van Maastricht.

Muziekgieterij
Een theaterpodium dat concerten, dance-events maar ook andere evenementen waaronder jazz-events brengt. Gelegen aan de Boschstraat in Maastricht is het een plek dat veel bezoekers trekt. Gezien de Engelstalige informatie op de site van Muziekgieterij zal het tevens veel internationale artiesten en internationale bezoekers aantrekken.