Theatercolleges in Beusichem

Geen voorstellingen gevonden.

Laatste nieuws

Guido Weijers annuleert oudejaarsconference 2024

Guido Weijers annuleert oudejaarsconference 2024

De cabaretier gaat in plaats daarvan in reprise met Momentum.

Stefan Pop na 12,5 jaar weer in het theater

Stefan Pop na 12,5 jaar weer in het theater

Het moest een keer gebeuren.

Dit is de cast van Moulin Rouge! De Musical

Dit is de cast van Moulin Rouge! De Musical

De hoofdrollen zijn voor Keoma Aidhen, Martijn Noort en Carlo Boszhard.

Spektakelmusical Het geluk van Limburg volgend jaar in première

Spektakelmusical Het geluk van Limburg volgend jaar in première

Gebaseerd op de bestseller van Marcia Luyten

Hierboven zie je een selectie van alle grote theatercolleges die momenteel in Nederland spelen. Gebruik de filters om te kijken of er een voorstelling bij jou in de buurt plaatsvindt. Ook kun je op datum filteren, mocht je vooruit willen plannen.

 

Wat is een theatercollege?

Een theatercollege is een soort lezing die in een aantrekkelijk jasje is gestoken. Daardoor is het aan de ene kant vermakelijker om naar te kijken en aan de andere kant gemakkelijker om informatie tot je te nemen. Hoe inhoudelijk de voorstelling is, verschilt per onderwerp. Een theatercollege dat gemaakt wordt door verschillende wetenschappers, zal normaal gesproken veel theorie bespreken. Maar er zijn bijvoorbeeld ook theatercolleges van Fred van Leer of Robèrt van Beckhoven, waar je een bijspijkercursus in kleding en style krijgt of het bakkersvak gaat ontdekken.

Populaire theatercolleges

Je zou het misschien niet verwachten, maar er zijn een aantal populaire theatercolleges in Nederland. Zo is de show van Freek Vonk erg geliefd. Ook astronaut André Kuipers stond al verschillende keren in het theater met een college. Zijn laatste voorstelling, Space Academy Live, was zelfs geschikt voor kinderen!

Ook zijn sommige theaters gespecialiseerd in colleges, zoals De Rode Hoed in Amsterdam. Ook Lux in Nijmegen heeft vaak colleges op het programma staan.


Beusichem ligt in de gemeente Buren in de Betuwe in Gelderland. Het is een klein dorp met ongeveer 3500 inwoners, een basisschool, enkele winkels, leuke cafés en een theater. Elke dinsdag en zaterdag is er een kleine markt vlakbij de Johanneskerk en recreatie is onder andere mogelijk bij Recreatiepark De Meent, een gebied waar het heerlijk zwemmen, vissen en wandelen is. 

Theaters in Beusichem

Theater Heerenlogement

Theater Heerenlogement is een intiem en sfeervol theater in de Betuwe. Het bijzondere aan dit theater is dat het gebouwd is in een voormalige paardenstal. Hoewel het een klein theater is, staan er regelmatig grote namen op het podium. Ook streeft Theater Heerenlogement ernaar om jong talent de kans te geven. Alle genres komen aan bod: van hilarisch cabaret tot uiteenlopende muziekgenres, toneel en kleinkunst. Ieder theaterseizoen staan er zo'n 40 acts op de programmering, waarbij er plaats is voor ongeveer 130 bezoekers.