Cabaret voorstellingen in Veenendaal

De Eerste
woensdag 26 feb 2020
Aanvang: 20:00 uur
Veenendaal
woensdag, 26 feb
2020, 20:00 uur

De Eerste

Daan Boom brengt zijn allereerste cabaretvoorstelling, De Eerste. Je ziet hem zingen, huilen, en meer.

Cabaret €19
Van Slaaf tot Meester
woensdag 04 mrt 2020
Aanvang: 20:00 uur
Veenendaal
woensdag, 04 mrt
2020, 20:00 uur

Van Slaaf tot Meester

Slavernij maakt deel uit van de Nederlandse geschiedenis. Ook nu nog komt het nog steeds voor elders in de wereld.

Cabaret €19
Hunkert
zaterdag 07 mrt 2020
Aanvang: 20:00 uur
Veenendaal
zaterdag, 07 mrt
2020, 20:00 uur

Hunkert

In zijn nieuwe cabaretvoorstelling Hunkert vertelt René van Meurs je alles over de liefde. Want door schade en schande werd hij wijs.

Cabaret €21
Onze Henry
zaterdag 21 mrt 2020
Aanvang: 20:00 uur
Veenendaal
zaterdag, 21 mrt
2020, 20:00 uur

Onze Henry

Beleef opnieuw een knotsgekke show van de maffe, hilarische en onhandige Henry van Loon.

Cabaret €22
Lacrimosa
donderdag 26 mrt 2020
Aanvang: 20:00 uur
Veenendaal
donderdag, 26 mrt
2020, 20:00 uur

Lacrimosa

De nieuwe show Lacrimosa van Yentle en De Boer draait om de treurige kant van het mens-zijn.

Cabaret €27
Todesangstschrei
donderdag 02 apr 2020
Aanvang: 20:00 uur
Veenendaal
donderdag, 02 apr
2020, 20:00 uur

Todesangstschrei

Na een droomdebuut met Wachstumsschmerzen is Rundfunk nu terug met een tweede theatershow. In Todesangstschrei stort het duo zich op (de angst voor) de dood.

Cabaret €25
Koorts
woensdag 08 apr 2020
Aanvang: 20:00 uur
Veenendaal
woensdag, 08 apr
2020, 20:00 uur

Koorts

Nederland is niet ziek. Wel heeft het koorts. Ali B laat zijn licht schijnen op allerlei zaken.

Cabaret €23
BASTA! - Afscheidstournee
donderdag 16 apr 2020
Aanvang: 20:00 uur
Veenendaal
donderdag, 16 apr
2020, 20:00 uur

BASTA! - Afscheidstournee

Na meer dan 25 jaar is het over en uit met dit trio! Tijdens dit laatste theaterseizoen zullen de heren hun fans nog één keer trakteren op het allerbeste van hun liedjes en acts.

Cabaret €23
Kom
vrijdag 15 mei 2020
Aanvang: 20:00 uur
Veenendaal
vrijdag, 15 mei
2020, 20:00 uur

Kom

Sanne Wallis de Vries weet al jaren als geen ander haar publiek te bespelen en te betoveren, maar wie is deze dame nu echt? Nooit eerder gaf ze zo'n oprechte kijk in haar ziel.

Cabaret €22
Best of....Ton Kas
vrijdag 22 mei 2020
Aanvang: 20:00 uur
Veenendaal
vrijdag, 22 mei
2020, 20:00 uur

Best of....Ton Kas

In Best of speelt Ton Kas opnieuw de beste fragmenten uit zijn drie shows, maar dan wel in een nieuw jasje.

Cabaret €21

Laatste nieuws

30% korting: de 500e Matthäus Passion door The Bach Choir & Orchestra

30% korting: de 500e Matthäus Passion door The Bach Choir & Orchestra

Speciale actieprijs: De 500e Matthäus Passion door The Bach Choir & Orchestra

30% korting: Ervaar het Requiem van Mozart

30% korting: Ervaar het Requiem van Mozart

Het Requiem van Amadeus Mozart roept gevoelens van rouw en verdriet op. Maar het biedt tegelijk ook hoop en schoonheid. ViaTheater.nl 30% korting.

#388

Bekijk de eerste beelden van Rundfunk: Jachterwachter

Vanaf 23 april is de Rundfunk-film eindelijk in de bioscoop te zien.

#394

Willeke Alberti ongedeerd na val op het podium

Willeke Alberti viel maandag na een optreden in het Concertgebouw in Amsterdam.

Hierboven zie je een selectie van alle bekende cabaretvoorstellingen van het land. Gebruik de filters om te kijken of er een voorstelling bij jou in de buurt plaatsvindt. Ook kun je op datum filteren, mocht je vooruit willen plannen.


Cabaret, een vorm van amusement die vaak bestaat uit verschillende onderdelen. Humor, zang, dans, poëzie en theater. Iemand die een cabaretvoorstelling geeft wordt een cabaretier (man) of cabaretiere (vrouw) genoemd. Bij cabaret gaat het altijd om verhalen met veel humor, meestal gepaard met een maatschappelijke of serieuze ondertoon. Hier zit tevens het verschil met stand-up komedie. Bij stand-up komedie is er minder sprake van een serieuze ondertoon en vaak mist er ook een rode draad.


Het publiek

Een cabaretier of cabaretière zoekt graag contact met het publiek. Houdt hier dus rekening mee als je niet graag in de spotlights wilt staan. Tijdens een cabaretvoorstelling peilt de artiest namelijk of de grappen aanslaan. Als dit niet het geval is dan moet er direct een plan B opgesteld worden. Een cabaretvoorstelling vraagt ook ‘meer’ van het publiek dan een gewone voorstelling: intelligentie om überhaupt de grappen waar te nemen en te snappen, alertheid, gevoel voor humor en kennis van actualiteiten. Bij cabaret wordt (in tegenstelling tot andere theatervoorstellingen) de vierde wand doorbroken. 

Onder de vierde wand verstaan we de denkbeeldige wand tussen publiek en het toneel. Bij een cabaretvoorstelling wordt er interactie gezocht met het publiek, dat maakt het uniek.


Kleinkunst

Cabaret wordt in Nederland ook wel ‘kleinkunst’ genoemd. Het woord cabaret stamt af van het Franse woord ‘cambret’. Cambret staat voor kroeg, restaurant of herberg. Dit is exact de plek waar cabaret begonnen is, de kleine kroegen, restaurantjes of herbergen.


Bekende cabaretiers

Nederland kent veel bekende cabaratiers, ieder met zijn eigen stijl. Bekende namen zijn: Hans Teeuwen, Najib Amhali, Ronald Goedemondt, Javier Guzman, Guido Weijers, Herman Finkers, Jochem Myjer, et cetera.


Op zoek naar een theatervoorstelling in een specifieke plaats? Bekijk ook theaters in Amersfoort, Nieuwegein, Baarn, Soest, Woerden, Zeist of Utrecht.

Veenendaal ligt in de provincie Utrecht. Met een aantal andere steden in de regio werkt Veenendaal samen als FoodValley. De stad heeft diverse prachtige monumenten die zeker een bezoek waard zijn, zoals het Ritmeestergebouw, de St. Salvatorkerk en de Stellingkorenmolen genaamd de Vriendschap.

Veenendaal organiseert verschillende evenementen zoals het Midland Music Quartet aan de Brouwersgracht. Ook is er een spectaculaire Veiligheidsdag waarop onder andere de brandweer demonstraties geeft. Er zijn veel winkels zodat het gezellig shoppen is in deze stad en gezellige horecagelegenheden om een tussenstop te maken voor een drankje of een hapje,


Theaters

Theater De Lampegiet
Dit theater ligt in het centrum van Veenendaal en heeft als doel mensen zich thuis te laten voelen. Er staat altijd veel op het programma, van cabaret tot muziek, en van toneel tot musical.

Cultuurfabriek
Een interessante plek voor cultuur in de stad. De Cultuurfabriek huisvest ook een een bibliotheek en een museum. Tevens is het mogelijk kunst te huren. Het is in een vrolijke plek om cultuur onder de aandacht van de stadsbewoners te brengen.

De Basiliek
De naam van dit complex is afgeleid van Latijnse basilica, en dat is dan weer afgeleid van het Griekse woord ???????? (basilikè, "koninklijk gebouwâ€?). Zowel nationale als internationale artiesten staan hier regelmatig op het podium. Met een veelzijdig programma op de jaarlijkse agenda is er voor ieder wat wils. Een concert, toneel, een bijeenkomst of conferentie, het kan allemaal in De Basiliek.