Cabaret voorstellingen in Maastricht

Paasbest
donderdag 30 jan 2020
Aanvang: 20:30 uur
Maastricht
donderdag, 30 jan
2020, 20:30 uur

Paasbest

Cabaretier Max van den Burg doet niet alleen maar gewoon zijn best. Met lekker een geurtje op, netjes getrimd baardje en de juiste outfit neemt hij u mee langs tien jaar cabaretgeschiedenis en de rafelranden van onze samenleving.

Cabaret €14
Remmende voorsprong
woensdag 05 feb 2020
Aanvang: 20:30 uur
Maastricht
woensdag, 05 feb
2020, 20:30 uur

Remmende voorsprong

Als geen ander kan cabaretier Fuad Hassen kleine zaken enorm opblazen en uitspelen. Want zijn kleine zaken wel echt kleine zaken?

Cabaret €14
Van de Hak op de Tak
maandag 10 feb 2020
Aanvang: 20:00 uur
Maastricht
maandag, 10 feb
2020, 20:00 uur

Van de Hak op de Tak

Wervelwind en youtubester Nienke Plas maakt haar debuut in het theater met Van de Hak op de Tak. Het wordt een avond op volle snelheid.

Cabaret €25
Vlees, vis, wal en schip
woensdag 12 feb 2020
Aanvang: 20:30 uur
Maastricht
woensdag, 12 feb
2020, 20:30 uur

Vlees, vis, wal en schip

Andries Tunru debuteert met zijn eerste avondvullende show Vlees, vis, wal en schip. Hij boekte al eerder veel succes tijdens de finalistentournee van Cameretten.

Cabaret €14
Ja maar hoe dan
donderdag 05 mrt 2020
Aanvang: 20:30 uur
Maastricht
donderdag, 05 mrt
2020, 20:30 uur

Ja maar hoe dan

Benjamin van der Velden won de persoonlijkheidsprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival en brengt nu zijn tweede solovoorstelling naar de theaters. Nieuwsgierig als hij is naar alles in dit leven, wil hij nu vooral weten hoe zijn eigen show er dan uit gaat zien.

Cabaret €14
Meer van hetzelfde (deel 1)
vrijdag 06 mrt 2020
Aanvang: 20:00 uur
Maastricht
vrijdag, 06 mrt
2020, 20:00 uur

Meer van hetzelfde (deel 1)

Daniël Arends is weer terug met cynische humor, gespeelde nonchalance en quasi- filosofische inslag. Een show dus die exact hetzelfde is als zijn vorige.

Cabaret €23
Een bang jongetje dat hele enge dingen doet
zaterdag 07 mrt 2020
Aanvang: 20:30 uur
Maastricht
zaterdag, 07 mrt
2020, 20:30 uur

Een bang jongetje dat hele enge dingen doet

Als het leven een zwembad is, dan staat Kees van Amstel bangig langs de kant. En dan heeft hij twee opties volgens zijn therapeut: hij duikt vol het leven in of blijft daar staan.

Cabaret €14
Finalistentournee 2020
woensdag 11 mrt 2020
Aanvang: 20:30 uur
Maastricht
woensdag, 11 mrt
2020, 20:30 uur

Finalistentournee 2020

De drie finalisten uit editie 2019 van het Groninger Studenten Cabaret Festival maken de felbegeerde theatertour door ons land! Na een intensieve training door ervaren rotten uit het vak, zijn ze nu klaar heel Nederland te veroveren.

Cabaret €14
En nu dan?
donderdag 26 mrt 2020
Aanvang: 20:00 uur
Maastricht
donderdag, 26 mrt
2020, 20:00 uur

En nu dan?

Plien & Bianca keren terug naar het theater met een nieuwe voorstelling. Ook in En nu dan?

Cabaret €31
Waar
dinsdag 31 mrt 2020
Aanvang: 20:30 uur
Maastricht
dinsdag, 31 mrt
2020, 20:30 uur

Waar

Kiki Schippers won onder andere de Publieks- en de Persoonlijkheidsprijs bij Cameretten en de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied van 2016.

Cabaret €14

Laatste nieuws

#153

Hans Teeuwen eindelijk terug in het theater

Cabaretier Hans Teeuwen keert eindelijk terug naar het theater met een...

#149

Gevallen Acrobate mag naar revalidatiecentrum

Kristina Vorobeva, de Oezbeekse acrobate die viel tijdens een optreden op...

#132

Ronald Giphart en Jaap Robben in het theater met 'Alle soorten, JA'

Ronald Giphart en Jaap Robben staan begin dit jaar in het theater met een...

#146

Metropole Orkest wint Grammy Award

De Grammy Awards, die afgelopen zondag werden uitgedeeld in Los Angeles...


Op zoek naar een theatervoorstelling in een specifieke plaats? Bekijk ook theaters in Roermond, Sittard, Venlo, Venray, Weert of Heerlen.

Maastricht is een stad in het zuiden van Nederland en de hoofdstad van de provincie Limburg. Het is de grootste gemeente van die provincie. Ze heeft een patroonheilige, te weten Sint-Servaas. De naam van de stad is waarschijnlijk terug te leiden tot de Latijnse naam Mosae Trajectum ‘doorwaadbare plaats in de Maas’ uit de middeleeuwen.

Maastricht behoort tot de steden die zich ‘oudste stad van Nederland’ mogen noemen. Aan de hand van archeologische opgravingen kan aangetoond worden dat de stad twintig eeuwen continu bewoond is geweest. Tot 1867 was Maastricht een vestingstad zonder uitbreidingsmogelijkheden buiten de stadsmuren. Ook de industriële ontwikkeling van de stad vond grotendeels binnen die muren plaats. De bevolkingsgroei van Maastricht bleef in de 19e eeuw dan ook achter vergeleken met andere Nederlandse steden.

Na de Tweede Wereldoorlog heerste er in Nederland woningnood en werden er tal van nieuwbouwwijken gebouwd. Vanaf 1980 ontstonden industrieterreinen in verschillende delen van de stad Maastricht. Sinds 1990 ontstaat er een ‘negatief migratiesaldo’. De oorzaak is een vergrijzende bevolking, een laag geboortecijfer en een hoog sterftecijfer. Gelukkig is er sinds 2007 weer een lichte groei geconstateerd. Niet in de laatste plaats door de toename van het aantal studenten aan de Universiteit Maastricht.

Maastricht is een cultureel centrum met regionale betekenis. Dat hier enkele kunstopleidingen gevolgd kunnen worden speelt zeker een rol. Helaas zijn door bezuinigingen in de culturele sector een aantal organisaties gedwongen geweest te fuseren of in te krimpen.

Vooruitlopend op de titel Culturele Hoofdstad van Europa 2018, zette de gemeente Maastricht zich in om de culturele infrastructuur te verbeteren. Dit resulteerde in plannen voor een nieuw filmhuis, een poppodium en een nieuw centrum voor podiumkunsten. Dit zou tezamen komen in de Timmerfabriek. Helaas werd in 2013 de Maastrichtse kandidatuur niet gehonoreerd, waardoor de plannen moesten worden aangepast.

Vanwege de toeristische functie heeft Maastricht een groot aantal cafés en restaurants. Een bekend biercafé is Take One en ‘In den Moriaan’ is waarschijnlijk het kleinste café van Nederland. Van de grootste steden in Nederland heeft Maastricht de hoogste cafédichtheid. Maastricht telt meerdere theaters, waarvan Theater aan het Vrijthof de belangrijkste is. Ze dankt zeker voor een deel haar bekendheid aan de concerten die Andre Rieu regelmatig organiseert op deze locatie. Ook zijn er tal van evenementen waarvan natuurlijk carnaval hoog scoort. Hier wordt veel aandacht besteed aan de kostuums (pekskes) en aan het schminken van het gezicht. Tevens heeft Maastricht een lange eigen geschiedenis (zo’n 70 jaar) van carnavalsliedjes.

Dan is er ook de Amstel Gold Race, een wielerklassieker op de Markt in Maastricht, een KunstTour, de internationale modemanifestatie Fashionclash en niet te vergeten Jeker Jazz, het jazzfestival.

Theaters:

Theater aan het Vrijthof
Het belangrijkste theater van Maastricht. Het is gevestigd in- en achter het Generaals huis aan het Vrijthof. Ze doet dienst als schouwburg en als concertzaal. Het Johann Strauss Orchestra van Andre Rieu is wereldwijd bekend. Het symfonieorkest in de Zuid-Nederlandse provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg treedt hier ook regelmatig op.

Bordenhal
Gelegen op Plein 1992 in Ceramique en is het vaste theater van Toneelgroep Maastricht.

Bonbonnière
Een klein podium met een prachtig decor dat ook de mogelijkheid biedt een invulling te geven aan een feestelijke gelegenheid zoals een bruiloft.

Intro in situ
Een klein podium dat een verscheidenheid aan producties biedt. Beginnende artiesten en alternatieve producties staan hier op de programmering.

AINSI
Het Theater aan het Vrijthof werkt samen met dit theater. Zo wordt hier een groot gedeelte van de dansprogrammering voor het publiek getoond. AINSI is gevestigd aan de voet van de Sint Pietersberg en aan de oevers van de Maas. Ongeveer tien minuten fietsen van het centrum van Maastricht.

Muziekgieterij
Een theaterpodium dat concerten, dance-events maar ook andere evenementen waaronder jazz-events brengt. Gelegen aan de Boschstraat in Maastricht is het een plek dat veel bezoekers trekt. Gezien de Engelstalige informatie op de site van Muziekgieterij zal het tevens veel internationale artiesten en internationale bezoekers aantrekken.