Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Vladimir
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

Vladimir

Mulder & Sons


In Vladimir, Hartstochtelijke Lastpost staat het korte leven van Vladimir Vysotsky centraal. Hij heeft de bravoure van Ramses Shaffy, de passie van Jacques Brel en de scherpte van Bob Dylan. De zanger, acteur, criticaster en luis in de pels van de Russische communisten schreef meer dan 600 songs. Zijn uiterst turbulente leven en zijn schitterende teksten inspireerden Jaap Mulder tot het schrijven van een nieuwe muziektheatervoorstelling. In korte scènes, gebaseerd op de biografie van Vysotsky’s Franse vrouw Marina Vlady, komt Vladimir tot leven.
Jaap Mulder is een muzikale duizendpoot, alleskunner en verhalenverteller. Meer dan 25 jaar is hij de frontman van klezmerband Di Gojim. Met Vladimir heeft hij met succes de sprong naar een solovoorstelling gemaakt. Hij wordt begeleid door zijn zonen Ruben Mulder, pianist en David Mulder, percussie.
Directeur van de Goudse Schouwburg, Nel Oskam, noemde de voorstelling: Een pareltje van kleinkunst”. En het publiek was diep onder indruk: “Verbijsterend, ontroerend, 90 minuten lang boeiend! Ontzettend knap! Wat een geweldige voorstelling! Voorstelling? Nee, veel meer dan dat! Wat een passie, wat een hartstocht! Mulder & Sons hebben de ziel van Vladimir gegrepen en mijn hart veroverd”