Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Vertel nog eens over de Stad
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

Vertel nog eens over de Stad

Theatergroep GRAS

In een wereld die verandert, die verhardt, vertelt Theatergroep GRAS het verhaal van bijzondere Nijmegenaren, bekend en onbekend.

"Mensen interesseren zich minder in anderen, zijn veel met zichzelf bezig. De maatschappij verhardt en we denken steeds meer in wij versus zij. De wereld staat in brand, ISIS is een constante dreiging en rechtse politici winnen overal aan terrein. President Donald Trump zet de waarheid buitenspel en Geert Wilders juicht hem toe, en staat bovenaan in de peilingen wint twintig zetels bij de laatste verkiezingen.

We hebben een oordeel over groepen en mensen dat gebaseerd is op vooroordelen. Nergens lijkt er ruimte voor nuance, dialoog, Ik heb behoefte aan een tegengeluid.

Het lijkt simpel, gewoon het gesprek aangaan met mensen die je niet kent, mensen leren kennen, proberen te begrijpen en zo dichter tot elkaar komen. En toch gebeurt het niet. Als ik in de bus zit kijk ik naar mijn telefoon, als ik bij het bushokje zit luister ik muziek en als ik op straat loop heb ik liever niet dat iemand me aanspreekt." – Nicky Ebbeng (Regisseur)