Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Tunes and Dances
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

(Op basis van 1 recensie)

Tunes and Dances

Cora Burggraaf, Rosanne Philippens, Pieter Wispelwey en Paolo Giacomet

Verschillende componisten bewaarden de traditie van volksliederen en bliezen het met eigen arrangementen nieuw leven in.

Beethoven bewerkte bijvoorbeeld 179 volksliederen, Bartók pionierde met volksmuziek uit eigen land en die uit Roemenië. En de Zwitser Frank Martin deed hetzelfde, maar dan met Ierse volksmuziek.

Geniet van deze veelzijdige Europese muziek met werken van Beethoven, Bartók, Dvorák, Poulenc, Britten, Vaughan Martin en Williams.

Uitvoerenden
Sopraan, Cora Burggraaf
Cello, Pieter Wispelwey
Piano, Paolo Giacometti
Viool, Rosanne Philippens

Geniet van nog veel meer klassieke muziek. Kijk snel in onze theateragenda.

Recensies

Wilma Bult
22-03-2019 08:06

Stadsgehoorzaal Leiden / Leiden

Cora Burggraaf zong niet zuiver. Ze klonk vals naast de prachtige viool en de cello. Ze had tevens weinig volume en ook ontbrak het haar aan verbeeldingskracht. Daarnaast articuleerde ze de de verschillende talen uit de volksliedjes niet goed. Ze zong de volksverhalen die verweven zijn in de volksliedjes uit de verschillende culturen zonder expressie en emotieloos. Ze hield gedurende de voorstelling haar handen gevouwen voor haar borst als een amateur. Ze heeft helaas gewoon te weinig talent voor een stadsgehoorzaal. De pianist was goed. De cello was redelijk. Maar wat doet een topper als Rosanne Phillippens in dit gezelschap? Cora mag terug naar Oerol en het amateurcirquit. Waar zij haar eerdere optredens in concertzalen in het buitenland aan aan te danken heeft, is mij echt een raadsel.