Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / The Jungle is our House
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

The Jungle is our House

Club Guy & Roni

Calais, 2013. Een groep mannen houdt een spandoek omhoog met de tekst: “The Jungle is our house, plz don’t destroy it, if you do so then where is the place to go.” Het was hun protest tegen de ontruiming van een illegaal kamp op een verlaten fabrieksterrein, door de bewoners genaamd ‘The Jungle’. Kort daarop herrijst elders in een duinpan een nieuwe Jungle die halverwege 2015 uitgroeit tot de grootste sloppenwijk in West-Europa.

The Jungle is our house gaat over ‘Lebensraum’. Over eten of gegeten worden, de arrogantie van de macht en de wet van de sterkste. Muzikant Bert Dockx (bekend van de band Flying Horseman), actrice Veerle van Overloop en danser en Zwaan-winnaar Igor Podsiadly staan in een voorstelling gebaseerd op documentair materiaal, gemonteerd tot een collage met een heel eigen stem, muziek en ritme. Een voorstelling tussen hemel en hel op de vierkante meter.

Met The Jungle is our House presenteert Club Guy & Roni een multidisciplinaire productie van Veerle van Overloop, gemaakt in het kader van het White Smoke Project. Een project waarin nieuwe makers een productie creëren onder de vleugels van het Groningse gezelschap.