Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / The Freedom Express Tour
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

The Freedom Express Tour

JP & The Seeger Session Band

JP & The Seeger Session Band ontstond naar aanleiding van Bruce Springsteens geroemde album ‘Seeger Sessions’ uit 2006, een ode aan Pete Seeger. Deze folklegende kende de kracht die een liedje kan uitoefenen en stond aan de wieg van de protestsong. Na de succesvolle Crisis Cure Tour brengen JP en zijn Seeger Session Band nu een compleet nieuwe show.

The Freedom Express davert door Amerika, met aan boord een groep muzikanten. Ze doen verschillende Amerikaanse stations aan en op elk station worden songs vertolkt die te maken hebben met de beroemde Four Freedoms Speech van de Amerikaanse president Franklin Delano Roosevelt in 1941: freedom of speech, freedom of worship, freedom from want, freedom from fear. Links naar het hier en nu, waarin de vanzelfsprekendheid van onze vrijheid soms op het spel lijkt te staan, zijn snel gelegd.

Naast klassiekers uit de Amerikaanse Folk traditie brengt de band ook recenter werk van Bruce Springsteen en andere Amerikaanse helden. Alles uitgevoerd met doorleefde zang, swingende arrangementen, strakke ritmes, harmonieuze achtergrondvocalen van de prachtige Seeger-sisters en spetterend geweld van de Seeger-horns, onder charismatische leiding van zanger en gitarist Jan Piet de Klerk.

Elk optreden van JP & The Seeger Session Band is een onweerstaanbare, enthousiaste uitnodiging aan een breed publiek tot meezingen, meebewegen, meeleven. Dat levert gegarandeerd een spectaculaire avond op. In de woorden van de recensenten: ‘‘Al vanaf de start slaat de vonk over en ontstaat er een feest van band en publiek samen.’ Stilzitten blijkt onmogelijk”.