Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / The Blue Room Sessions
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

The Blue Room Sessions

Lightnin' Guy Verlinde + Ina Forsman

Lightnin’ Guy Verlinde is in de Belgische Blues-scene een legende. Hij staat bekend als de hardst werkende muzikant van België en speelt moeiteloos avonden vol van vier of vijf sets. Guy is binnen de blues een alleskunner: van moeras-blues uit Louisiana tot de funky Westside-blues van Chicago.
Slechts 19 jaar oud is blues-zangeres Ina Forsman de rijzende ster van de Finse blues scene. Toen Ina zes was, besloot ze om zangeres te worden. Met vastberadenheid toerde ze al op haar 17de door Finland. En na een ‘mind blowing’ interpretatie van Etta James’ All I could do is cry tijdens de finale van de Finse variant op het TV-programma Idols was ze op slag beroemd. De Finse Bluesharmonica-legende Helge Tallqvist nam haar op sleeptouw door de wereld van de blues.

In 2014 vertegenwoordigde Ina Forsman Finland bij de Europese Blues Challenge in Riga dit jaar. Haar uitzonderlijke stem en haar energieke podiumpresentatie raakten de ziel van Guy Verlinde. Dus besloten de twee tot een duo tournee op het Europese vasteland.