Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / SUFJAN STEVENS
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

SUFJAN STEVENS

SUFJAN STEVENS

De Amerikaanse singer-songwritergenie Sufjan Stevens geeft maar liefst twee concerten op 23 en 24 september 2015 in Carré.

Zo’n vijf jaar na zijn laatste plaat ‘The Age of Adz ‘ verscheen vorige maand het langverwachte tiende studio album van Sufjan Stevens. Het wachten wordt met ‘Carrie & Lowell’ volgens de lovende recensies dan ook beloond. De zeer persoonlijke plaat, vernoemd naar zijn moeder en stiefvader, is een terugkeer naar Sufjan’s folk roots. De elf songs gaan over leven en dood, liefde en verdriet en de strijd om daar de schoonheid en lelijkheid in te accepteren zonder te vluchten in nostalgie of sentiment. De plaat is voor fans wellicht de échte opvolger van het bekende ‘Illinois’ uit 2005 dat in Amerika op de nummer één in de hitlijsten stond en door velen als de ultieme klassieker uit het hele Sufjan repertoire wordt beschouwd.

De 39-jarige Sufjan Stevens groeide op in Detroit, Michigan en richtte op jonge leeftijd samen met zijn stiefvader platenlabel Asthmatic Kitty op. Stevens staat bekend om zijn bijzondere orkestrale optredens en het gebruik van onalledaagse instrumenten zoals de banjo en hoorn in een mix van pop en lo-fi folk. In 2012 was de multi-instrumentalist voor het laatst in ons land te zien voor een optreden in het Muziektheater in Amsterdam.

Sufjan Stevens werkt samen met de organisatie Plus One. Plus One is ontstaan op initiatief van de band Arcade Fire. Deze band was op zoek naar een manier om de slachtoffers van Haiti te ondersteunen. Door aan elk concertticket €1,- toe te voegen kon men een wezenlijke bijdrage leveren aan deze slachtoffers. Uit het succes van deze actie is de organisatie Plus One opgericht. Vele artiesten werken met hen samen op deze manier. Zo ook Sufjan Stevens.

Bij de aanschaf van een concertticket wordt een extra ticket toegevoegd ter waarde van €1,- die ten goede komt van Plus One. De opbrengst hiervan wordt binnen 30 dagen na de concertdatum overgemaakt naar Plus One.