Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Stevie Wonder Songs in the Key of Life
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

Stevie Wonder Songs in the Key of Life

Legendary Albums Live

Er zijn van die platen, die nummer voor nummer en noot voor noot onderdeel zijn gaan uitmaken van ons collectieve muziekgeheugen. Zoals Songs In The Key of Life: het muzikale meesterwerk van Stevie Wonder met onvergetelijke hits als Sir Duke, I Wish, As, Isn’t She Lovely en Pastime Paradise. Deze plaat werd op 28 september 1976 uitgebracht door Motown Records en is naast één van de belangrijkste mijlpalen uit de popgeschiedenis ook het bekendste en meest succesvolle album uit Stevie Wonders carrière. Een plaat met inhoud, samengevat in Stevies formule voor de mensheid: Love + Love – Hate = Love.

Legendary Albums Live presenteert Songs In The Key of Life in de regie van Jos Thie (Jochem Myjer, Armin van Buuren) wat garant staat voor een muzikaal en visueel indringende uitvoering van dit swingende soulalbum. Alle songs exact in de juiste volgorde gespeeld door een grote band bestaande uit Nederlandse en Belgische topmusici met blazers, vleugel, toetsen, percussie, drums, bas, gitaren, een (hoe kan het anders) ongelooflijke mondharmonicaspeler en drie meeslepende solisten: Sabrina Starke, Erica Yong en Ricardo Burgrust. Een muzikaal verhaal verpakt in een uiterst ritmisch, beeldend en swingend spektakel dat gebruikmakend van alle moderne technische middelen van vandaag het nagenoeg onmogelijk zal maken te blijven zitten in uw theaterstoel.

Songs In The Key of Life is de eerste van een reeks legendarische albums dat door Legendary Albums Live komende jaren tot leven zal worden gebracht.