Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Sneuwitje en een stuk of zeven Dwergen
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

Sneuwitje en een stuk of zeven Dwergen

Bert Visscher, Arno van der Heyden, Alina Kiers en anderen.

Sneuwitje en een stuk of zeven dwergen is dé kerstvoorstelling in het noorden van Nederland. Zes Groningse cabaretiers komen er speciaal voor samen met een liveband. Verwacht echter niet het bekende sprookje, want alles loopt anders. De voorstelling is gebaseerd op de traditionele Engelse Christmas pantomime, maar daar trekken de cabaretiers zich weinig van aan! Maar het wordt wel een hartverwarmende familievoorstelling voor de donkere, koude decembermaand.

Arno van der Heijden, Frank den Hollander, Alina Kiers, Carmen Schilstra, Jan Veldman, Bert Visscher, Saskia Broertjes, Philippien Bos en Inge Wijers spelen de ontmoeting van Sneuwitje, de legendarische volksheld Robin Hood en zijn kleine vrienden na. Zal het Robin lukken om voor Sneuwitje zijn boog te spannen en overwint de liefde alles? Dat ga je meemaken! In de voorstelling komen onderwerpen voorbij die de pret aan het eind van het jaar behoorlijk verzieken, maar met een flinke dosis liefde en romantiek zal het toch het gewenste licht brengen in de donkere koude winterdagen.

De muzikale begeleiding wordt uitgevoerd door Robin Brinkman, Arend Huisman, Jeroen de Jong en Harmen Jan Teule. De regie is in handen van Jack Nieborg en de voorstelling wordt geschreven door Jan Veldman.

Ben je op zoek naar een andere cabaret-voorstelling? Kijk dan ook even in onze theateragenda.