Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Sneeuwwitje (anti-sprookje)
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

Sneeuwwitje (anti-sprookje)

Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni

Iedereen kent ‘Sneeuwwitje’ als het archetypische sprookje over onschuld en schoonheid tegenover jaloezie. Maar wat als Sneeuwwitje in onze tijd uit haar slaap ontwaakt, in een groot, overdekt winkelcentrum en bij god niet weet wat ze daar doet?

Anti-sprookje

Het Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni brengen ‘Sneeuwwitje’ als ontroerend, ongepolijst sprookje, verpakt in de absurde en rauw-poëtische theatertaal van Ko van den Bosch. De stiefmoeder hangt voor de spiegel, die haar het zicht op het leven ontneemt, en wil van Sneeuwwitje af. De Dwergen zijn dwangneuroten, die willen dat ze wordt zoals zij zelf zijn. En de Prins? Die wil Sneeuwwitje omdat ze de sympathie van het publiek heeft. Maar wat wil Sneeuwwitje zelf? Met die vraag begint haar verhaal, haar leven, haar liefde en haar verzet.

Sneeuwwitje en de stiefmoeder

De hoofdrol is voor Charlie Chan Dagelet, onder andere bekend van de films ‘De passievrucht’ en ‘Loft’ en de tv-serie ‘Zusjes’. Tamar van den Dop, die speelde in films als ‘Karakter’, ‘Zwarte Sneeuw’ en ‘Supernova’, kruipt als jaloerse stiefmoeder voor de spiegel.

regie Ko van den Bosch choreografie Roni Haver, Guy Weizman spel Charlie Chan Dagelet, Tamar van den Dop e.a.

Bekijk hier de trailer