Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Single Camping
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

(Op basis van 28 recensies)

Single Camping

Tjitske Reidinga, Peter Blok e.a.

De muzikale zoetzure komedie Single Camping gaat over de lusten en lasten van de zomervakantie als je single bent mét kinderen. En dan ook nog eens op een camping onder leiding van een fanatieke therapeute en een genderneutrale clown.

Vijf kersverse singles gaan kamperen. Allemaal nemen ze zo hun eigen problemen mee. De een zit noodgedwongen na een scheiding de halve zomer zonder kinderen, de ander zit er juist mee opgescheept. De een heeft een verwaarloosd libido én een minderwaardigheidscomplex, de ander moet er echt even uit en gaat wegens geldgebrek maar kamperen, ondanks de afkeer ervan.

Het wordt een in elk geval een hilarische en herkenbare avond voor iedereen die single is. Of was. Of wil worden. Of juist absoluut niet. Een komedie dus voor iedereen.

Cast:
Tjitske Reidinga (Gooische Vrouwen, In de ban van Broadway), Peter Blok (Penoza, Geen Paniek!), Rop Verheijen(Familie Kruys, De Luizenmoeder), Elise Schaap (De TV Kantine, Familie Kruys) en Ilse Warringa (De Luizenmoeder, Welkom bij de Romeinen).

Productie: Bos Theaterproducties (o.a. DE VERLEIDERS, Watskeburt?! - De Musical).
Concept: Marije Gubbels, Rop Verheijen en Ilse Warringa. M
Tekst en regie: Marije Gubbels (o.a. Theater Sonnevanck en tgBloodyMary)
Dramaturgie: Martine Manten
Decorontwerp: Theo Tienhooven
Kostuumontwerp: Sanne Oostervink (i.s.m. Dieuweke van Reij)
Muziek: Jan Groenteman, Keez Groenteman.

Kijk voor nog veel meer toneelstukken in onze theateragenda.

Recensies

Linda Kooistra
06-07-2019 15:43

DeLaMar Theater / Amsterdam

Wat een vreselijke voorstelling! Had mee er echt op verheugd maar wat een teleurstelling. Niet grappig. Slecht getimed. Tenenkrommend. Hoe ist mogelijk met zo een top cast. De gemiddelde groep 8 musical is leuker dan dit....Erg jammer. Ook van het geld! Voor 2 kaartjes toch 75 euro betaald. Zonde geld!

Vincent Gussenhoven
15-06-2019 10:35

Theater aan het Vrijthof / Maastricht

Bedroevende voorstelling. Jammer dat Elise Schaap er niet bij was. Mogelijk had haar aanwezigheid de pijn verzacht. Uit fatsoen heb ik de voorstelling uitgezeten. Ik kan me bijna niet voorstellen dat deze ervaren acteurs zelf blij worden van deze voorstelling.


Christi Van de veen
01-06-2019 06:31

Flint Theater / Amersfoort

Teleurstellend. Het eerste deel ging nog maar na de pauze was het verschrikkelijk. De rijen voor ons bleven na de pauze dan ook leeg. Met zo’n cast had ik zeker meer verwacht. Jammer!!

N. Fase
08-05-2019 00:24

De Goudse Schouwburg / Gouda

Ik vond het een vermakelijke voorstelling met een hilarische noot die, als mensen zichzelf eens kritisch in de spiegel aankijken, goed de tijdsgeest van nu weerspiegelt.
Platte humor waar je van moet houden en bij mij dus goed is gevallen. Iedereen kon zijn eigen stempel drukken op de rol. Veel bewondering voor de vertolking van Nox en Sandy.
Eén beetje vreemd maar wel lekker.

Jolanda Bouwmeester
04-05-2019 09:27

Schouwburg Amphion / Doetinchem

Het deel voor de pauze erg hilarisch! Tranen over de wangen gelachen vooral om Sandy (Elise Schaap) Na de pauze zeer tegenvallend. Deed afbreuk aan het deel voor de pauze. Jammer!

F Papenhuizen
04-05-2019 00:11

Schouwburg Amphion / Doetinchem

Zoals zoveel bezoeker waren we gekomen voor de cast. Maar gelijk bij de eerste zin van Ilse was het al duidelijk dat het een “Juf Ank” act was. Jammer, zeker omdat ze de luizenmoeder zelf ook schrijft, dan zou je toch iets anders van jezelf willen laten zien lijkt me.
De muziek was geplaybacked, acteurs zaten er regelmatig naast. Sowieso was het geen muzikaal hoogstandje van de broeders Groenteman met nummer die keer op keer gerecycled werden. Net zoals de grappen trouwens, wanneer Rop Verheijen voor de zoveelste keer grappig probeert te zijn door hetzelfde dansje is alle lol er af.

We zijn gebleven na de helft, in de hoop dat er een knallend einde kwam. Maar helaas, we verveelden ons kapot en hadden het liefst in de auto naar huis gezeten.

Marijke Waterreus
18-04-2019 08:06

Stadsschouwburg Haarlem / Haarlem

Geweldig! Wat een goede humor, ik hou ervan. Nu nog spierpijn van het lachen. Echt een aanrader. En was een top cast, echt allemaal fantastische acteurs. De muziek was ook van goede kwaliteit, echt een verrassing.

anoniem anoniem
12-04-2019 10:28

Schouwburg Amstelveen / Amstelveen

Bijna een jaar van tevoren kaarten gekocht en enorm op verheugd, met zo'n topcast moet het toch leuk worden zou je denken. Wat een tegenvaller! Niet een keer hardop gelachen, wat een flauwe humor en slap chaotisch verhaal. Elise Schaap is de enige positieve uitzondering. Uit fatsoen - en in de hoop dat het nog iets zou worden - maar gebleven tot het einde, maar het kromme-tenen-niveau werd steeds hoger. Als je nog moet gaan: bespaar je de moeite, ruil het ticket voor een andere voorstelling of doe iets anders leuks om een verloren avond te voorkomen!

A Van Gennip
11-04-2019 13:35

Theater de Meervaart / Amsterdam

Ook wij vonden het erg tegenvallen, zulke goede acteurs maar wat slecht geschreven.Na de pauze valt t helemaal tegen.

Lotte Zuidersma
06-04-2019 20:21

Theater aan de Parade / 's-Hertogenbosch

6 april in Stadskanaal geweest. Het is echt een aanrader, ik vind de slechte recensies absolute onzin. Van begin tot eind gelachen. Hele droge en af en toe flauwe humor, maar ik hou hier van. Als het niet je humor is, is dat natuurlijk een kwestie van persoonlijke smaak. Het is een VOORSTELLING, geen MUSICAL. Je ziet de acteurs het stuk met veel lol en plezier opvoeren. De liedjes tussendoor zijn niet te lang en met een scheut humor, maar zingen kunnen ze zeker! Kortom, fantastisch.

Ellen Maas
31-03-2019 11:45

Schouwburg Amstelveen / Amstelveen

Slaapverwekkend en flauwe humor. Een soort B- musical, tijdens de pauze dan ook weg gegaan

Peter Berg
30-03-2019 08:28

Stadstheater Zoetermeer / Zoetermeer

Het begin kan nog en heb je het gevoel dat het leuk en verrassend kan worden maar bij de pauze heb je alleen nog hoop. Daarna ga je je verbazen en schamen. Gooi er dan als verrassing opeens diepgang in. ...iets waar het publiek nog over kan nadenken. Nu wordt het de TROS en theater vd lach. Maar die zouden zich ook nog schamen.

anoniem anoniem
25-03-2019 17:04

Theater Orpheus / Apeldoorn

Ik vond het een erg leuke voorstelling met veel humor erin. Een aanrader om naar toe te gaan!

Bauke Couperus
24-03-2019 10:08

Theater Orpheus / Apeldoorn

Slecht, amateurtoneel, geen humor doch enkele woordspelingen, zeer overdreven. In de pauze weggegaan zoals meerderen.

D Van der Scheer
24-03-2019 00:28

Theater Orpheus / Apeldoorn

Eerste 20 minuten leuk daarna werd het een waardeloze voorstelling weinig verhaal meer. Artiesten zijn goede spelers maar echt had beter uit eten kunnen gaan.

Marisca Huigen
23-03-2019 01:45

Theater Orpheus / Apeldoorn

Wat een slechte voorstelling! Zonde van mijn vrijdagavond! Musical van een groep 8 is leuker.

Peter Hofland
22-03-2019 13:15

De Rijswijkse Schouwburg / Rijswijk

Goede cast, helaas een heel slecht verhaal, jammer, zonde van mijn tijd en geld.

Sylvia Jansen
21-03-2019 23:37

De Rijswijkse Schouwburg / Rijswijk

Wat jammer dat zo’n topcast, in zo’n slecht onderbroekenlol stuk spelen. Wat een teleurstelling.
Begrijp niet dat zij zich hiervoor hebben geleend. In de pauze weggegaan. Kan mij de tijd niet heugen dat ik dat gedaan heb.
Zeker geen aanrader.

Mariska Martienus
21-03-2019 22:59

De Rijswijkse Schouwburg / Rijswijk

Eerste helft erg grappig, tweede helft zakt het in en wordt het absurd. Jammer, dat einde hadden ze echt anders moeten doen wat mij betreft.

C Gleijm
21-03-2019 21:42

De Rijswijkse Schouwburg / Rijswijk

Een enorme tegenvaller. Met zo'n bekende cast verwacht je toch wel iets meer. Het was een slecht verhaal met flauwe soms banale humor. Na de pauze was het zelfs slaap verwekkend.
Ilse waringa en elise schaap zaten goed in hun rol.
Tjitske heeft altijd zo'n melodramatische rol, kan ze nou niks anders?
Helaas kwamen we teleurgesteld uit het theater.

S Hooghiemstra
21-03-2019 21:35

De Rijswijkse Schouwburg / Rijswijk

Had er veel van voorgesteld. Maar wat een enorme tegenvaller. Een slecht onsamenhangend verhaal, chaotisch en gewoon niet leuk. Voor de pauze was het nog een beetje te doen maar na de pauze was bijna genânt zo slecht. Heel jammer. Elise Schaap een positieve uitzondering. Tjitske irritant hysterisch en blijft in haar Claire ( gooische vrouwen ) rol hangen. Uit fatsoen ben ik (we) blijven zitten maar eigenlijk had ik de voorstelling willen verlaten. Het was echt niet leuk. Erg zonde van mijn geld en avond.

Jolanda Zuydgeedt
21-03-2019 21:31

De Rijswijkse Schouwburg / Rijswijk

Enorm teleurstellend ! Wat n slap verhaal. De titel is veelbelovend maar in werkelijk was het tenenkrommend . Veel geld voor een kaartje, met deze acteurs zou je dan ook iets moois/leuks verwachten maar helaas.

Jakob Menuto
17-03-2019 09:50

De Lawei / Drachten

Flauw, vaak onbegrijpelijk en, matige zang. Er is eigenlijk niets positiefs te melden over de voorstelling. Waren we in de pauze maar weg gegaan. Na de pauze werd het nog erger. Zelden zo iets matigs gezien in een theater.

Carla Schipper
15-03-2019 17:35

Theater de Kampanje / Den Helder

Grappig dat ik in de recensie van iemand anders las dat hij/zij het gevoel had naar een groep 8 musical zat te kijken. Dat had ik namelijk ook. En dan nog een mislukte. Het was verwarrend om zo'n cast in het niets te zien verdwijnen, want dat was het: Niets. Onsamenhangend, tenenkrommend. Ilse Warringa, als Juf Ank in een vakantiebaantje op een camping. Wat dacht de regisseuse en schrijfster? Was het haar bedoeling mee om te liften op het succes van Ilse als juf Ank? Smakeloos. Goedkoop. En HOE in vredesnaam heeft men voor dit waardeloze, nietszeggende script deze cast zo gek gekregen om überhaupt de rollen aan te nemen? Ook wij zijn er, nog voor het einde, uitgelopen.
Het MAG gewoon niet zo zijn dat er nog meer mensen met hoge verwachtingen 25 tot 30 euro gaan neertellen voor deze vertoning. Geloof me, ga er niet naar toe!!! Ga dan dat bedrag besteden theatergrootheden als b.v. Brigitte Kaandorp of Patrick Laureij. DAN krijg je tenminste waar voor je geld. Of ga er lekker van uit eten. Echt!
Ik hoop van harte dat het vertonen van dit stuk snel een halt wordt toegeroepen. Vreselijk!!!!

Aad Warnaar
10-03-2019 09:26

Stadstheater Zoetermeer / Zoetermeer

Het zijn alle 5 topacteurs, maar stop met deze voorstelling. Het was net of ik naar de musical van groep 8 zat te kijken. Het is een slap verhaal met flauwe grappen. Zijn in de pauze weggegaan.

Esther Zonneveld
02-03-2019 10:00

Stadsschouwburg Velsen / IJmuiden

De voorstelling Single Camping was ontzettend leuk en hilarische momenten, geweldig. Een aantal stukken waren wat saai, vooral in de 2e helft van de voorstelling. Tip laatste 15 minuten inkorten, het werd langdradig, ze raken draad beetje kwijt, maar ook het publiek. Was rommelig, waardoor het einde niet grappig was geen Climax. Succes met de voorbereidingen en Premiere!

Claudia Liebke
01-03-2019 13:20

Theater de Stoep / Spijkenisse

Heel jammer, had er een hoop van verwacht, maar ik ben in de pauze weggegaan. De grappen waren heel flauw en voorspelbaar, de liedjes afschuwelijk. Ik was niet nieuwsgierig naar de tweede helft.

Danielle Wolders
01-03-2019 11:38

Theater de Stoep / Spijkenisse

Wat een ontzettende tegenvaller!
Misschien moet je, om deze voorstelling te waarderen, ver voorbij de overgang zijn en een kortpittig kapsel hebben, want ik kon er niet om lachen. Als fan van series als de luizenmoeder en gooische vrouwen, had ik hoge verwachtingen van de cast. Helaas hebben ze dat niet waar kunnen maken. Flauwe, voor de hand liggende grappen en totaal geen vaart of samenhang in het verhaal. Slaapverwekkend en af en toe zelf tenenkrommend. Jammer!
Ik ben in de pauze weggegaan.