Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / SCROOGE – A CHRISTMAS CAROL
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

SCROOGE – A CHRISTMAS CAROL

Toneelvereniging De Schouwspelers

Na het succes van het Rotterdamse toneelstuk Groos zijn De Schouwspelers terug in de theaters! Nu met een andere hit uit hun repertoire: Scrooge van Charles Dickens. Ruim 40 spelers, een gospelkoor en een groot aantal muzikanten zullen, in een prachtig decor, de kerstdagen met dit wereldberoemde verhaal inluiden.

Scrooge, de vrek die het hele kerstgedoe maar onzin vindt, wordt in de nacht bezocht door zijn vroegere zakenpartner Jacob Marley. Deze kondigt de komst van drie ‘kerstgeesten’ aan. Scrooge wordt door de drie geesten meegenomen naar zijn verleden, heden én toekomst. Die trip verandert zijn mening over het kerstfeest en maakt hem tot een totaal ander mens.

De Schouwspelers toeren met dit ultieme kerstverhaal van Dickens al een aantal jaren door de Rotterdamse regio. Voor déze voorstelling wordt in Theater Zuidplein extra uitgepakt met live muziek en een koor dat bekende Engelse carols ten gehore brengt. Scrooge is een verhaal voor jong en oud dat je echt helemaal in kerststemming brengt!