Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Scènes uit een huwelijk
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

(Op basis van 2 recensies)

Scènes uit een huwelijk

Internationaal Theater Amsterdam

Dit toneelstuk is een moderne bewerking van Ivo van Hove op de klassieke toneeltekst van Ingmar Bergman en is met enige tussenpozen en onderbrekingen te zien sinds 2005. Inmiddels heten de Stadsschouwburg Amsterdam en Toneelgroep Amsterdam samen Internationaal Theater Amsterdam, dankzij hun fusie in 2018.

Voor het stuk maakt dat verder weinig uit: Scenes uit een huwelijk onderzoekt het schijnbaar "perfecte huwelijk" van het stel Johan en Marianne. Verleden, heden en toekomst worden hierbij tegelijkertijd gespeeld door drie acteurskoppels. Scène na scène wordt het mooie beeld ontmanteld en zie je hoe de halve waarheden, leugen en bedrog de relatie een hel maken. Toch kunnen ze elkaar niet los laten. Zo ontstaat op het toneel een zoektocht naar onvoorwaardelijke, belangeloze liefde.

Recensies

Erika Bakker
21-03-2019 23:54

Stadsschouwburg Groningen / Groningen

Een intense ervaring. En dat bedoel ik in positieve en in negatieve zin. Er werd zeker goed in geacteerd maar er waten zeker ook minder overtuigende momenten. Ik was er op een gegeven moment helemaal klaar mee, hoopte op het eind en moest de neiging onderdrukken om vroegtijdig te gaan applaudisseren om zo het einde te bespoedigen.

Annette van Keulen
07-03-2019 18:43

Theater Rotterdam Schouwburg / Rotterdam

Geweldig goed spel en heel boeiend. Wat een power in de teksten in de ruzies.
Als echtscheidingsadvocaat en mediator vond ik het zeer herkenbaar. Ik heb alle argumenten en afwegingen horen en zien langskomen. Die Ingmar Bergmann had dat goed gezien. Het is een tijdloos stuk.
De jonge acteurs zijn veelbelovend!
De scenes in de andere kamers leidden soms wat af en maakten de zachtere stukken moeilijker te verstaan.
Annette van Keulen