Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Route Nationale
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

Route Nationale

Gloria

Gloria is één van de jonge gezelschappen binnen Orkater/De Nieuwkomers en bestaat o.a. uit Eva Tijken en Floor Houwink ten Cate. Samen maken zij tragikomisch muziektheater, waarin tekst en muziek een pijnlijk verhaal in een bevreemdende wereld vertellen. Vol hebzucht en machtswellust.
Route Nationale is een zwarte komedie over het menselijk onvermogen tot delen en stilstaan

Op weg naar haar ouders in het Zuiden komen de welgestelde Marie en Jacques terecht in een file die uren, dagen en misschien wel weken duurt. De eindeloze file confronteert het echtpaar met armoede, honger en geweld. Onder druk van twee ongure muzikanten en een minderbegaafde zangeres/trompettist genaamd Gloria worden zij gedwongen hun relatie onderling en die met hun omgeving te herzien.

Route Nationale is de eerste muziektheaterproductie van regisseur/schrijver Eva Tijken en dramaturg Floor Houwink ten Cate bij Orkater/De Nieuwkomers. De voorstelling is geïnspireerd op het korte verhaal De Zuidelijke Autoweg van Julio Cortázar en de film Week End van Jean-Luc Godard. Met componist Christiaan Verbeek, contrabassist Lucas Dols en acteurs Sanne Vanderbruggen, Vincent Croiset en Serin Utlu maken zij een zwarte komedie over het menselijk onvermogen tot delen en stilstaan.

regie en tekst Eva Tijken dramaturgie Floor Houwink ten Cate compositie Christiaan Verbeek
met Sanne Vanderbruggen, Vincent Croiset, Serin Utlu, Christiaan Verbeek & Lucas Dols
scenografie Katrin Bombe kostuumontwerp Vita Mees