arrow down

Informatie

Misschien wel het best bewaarde geheim van Schiedam is Japans restaurant Hamachi. Verscholen op een bescheiden plek in de stad herbergt het van binnen een wereld die je maar wat graag wilt ontdekken!

Japans restaurant Hamachi laat je kennismaken met het beste uit de Japanse keuken. Sushi en sashimi proef je hier in alle denkbare smaken. De uitstraling van het restaurant is strak en modern, en biedt alles voor een sfeervol avondje uit. De kleuren van het interieur zijn perfect op elkaar afgestemd, net zoals de ingrediënten voor de gerechten waarbij niets aan het toeval wordt overgelaten.

Het restaurant ontleent zijn naam aan een vis die een prominente plek inneemt in de Japanse traditie. Een bijzonder dier, dat tijdens zijn verschillende levensfases steeds een nieuwe titel meekrijgt, en op deze manier promoveert. Met oudjaar wordt hij vaak gegeten, met als achterliggende gedachte dat hij net zoveel voorspoed zal geven aan degene die hem opeet. Het is een mooie metafoor voor het vakmanschap, de toewijding en gastvrijheid die centraalstaan bij Hamachi. Stap binnen en laat je betoveren!   

Theater in de buurt

arrow down

Bereikbaarheid

Hamachi vind je aan de Lange Nieuwstraat 221 in Schiedam, een stad die bekendstaat om haar historische havens en de hoogste klassieke windmolens ter wereld. Schiedam is daarnaast ook nog eens 'Jeneverstad', dus laat de kans niet aan je voorbij gaan om daar een glaasje van te proeven!

Het restaurant is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer: de bussen 51, 54, 57 en 126 stoppen bij halte Oranjestraat. Of pak tram 21 en 23 en stap uit bij halte Koemarkt. Beide haltes liggen op korte loopafstand van Hamachi. Kom je met de auto? Parkeer dan bijvoorbeeld bij Parkeergarage De Nieuwe Passage.

Schiedam ligt vlakbij Rotterdam en ook Den Haag is prima bereikbaar. Het heeft hiermee een centrale ligging die vele uitstapjes mogelijk maakt. En wat denk je van een lekker hapje eten bij Hamachi voordat je een leuke voorstelling bij Theater aan de Schie bezoekt? Binnen tien minuutjes ben je er.

Plan je reis eenvoudig via Google Maps of 9292.nl. 

 

Theater in de buurt

Hamachi
51.9134366
4.3998675
Theater aan de Schie (Schiedam)
51.9181
4.40357

Theaters in de buurt

Restaurants in de buurt

gerelateerd nieuws

Lavinia Meijer start nieuwe tour met Amsterdams Andalusisch Orkest

Lavinia Meijer start nieuwe tour met Amsterdams Andalusisch Orkest

De voorstelling heet Immortal Trees.

Laatste nieuws

Bekijk Het zit in mijn hart nu op Streaming Theater.nl

Een film over een theatergroep voor acteurs met een verstandelijke beperking.

23 mrt 2023

Cabaretier en regisseur Fred Florusse (85) overleden

Florusse was vooral bekend van cabaretgroep Don Quishocking.

22 mrt 2023

Alex Klaasen en Edwin Jonker in Jesus Christ Superstar

Ze spelen de rollen van koning Herodus en Pontius Pilatus.

22 mrt 2023

Nieuwe passie Ecce Homo met expositie van de staties

Ecce Homo vertelt het lijdensverhaal van Jezus Christenhusz in beeldtaal.

21 mrt 2023