Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Prentenboekjes Festival - Dikkie Dik & de Taart
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

Prentenboekjes Festival - Dikkie Dik & de Taart

Prentenboekjesfestival

Theater alleen voor grote mensen? Echt niet! Speciaal voor de allerkleinsten is er het Prentenboekjes Festival! Ga mee naar Prentenboekenland en stap letterlijk in de wereld van de vertrouwde voorleesboekjes! En denk maar niet dat je rustig op je stoel zult blijven zitten! Jij doet toch ook mee?

Dikkie Dik is jarig!
Dikkie Dik is de bekendste kater van Nederland. In de prentenboekjes leef je mee met zijn avonturen, die perfect aansluiten op de belevingswereld van kleine boefjes. Actrice en presentatrice Joes Boonen neemt de kinderen mee naar het verjaardagsfeestje deze eigenwijze kater. Op het podium staat een levensgroot prentenboek van Dikkie Dik. Zichzelf begeleidend op de ukelele en met de kinderen als een enthousiast koor, zingt en praat zij de kinderen door het verhaal. Dikkie Dik zelf komt tot leven als pluchen knuffel die door het boek stapt en klautert.

Genieten, spelen en ontdekken
Gedurende het Prentenboekjes Festival zijn er diverse voorstellingen en workshops. Op het podium liggen kussens waarop je heerlijk ontspannen naar de voorstelling kunt luisteren. Ook is er een deel van het theater ingericht als Prentenboekenstad waar je op reis kunt voor een heuse speel-, teken- en ontdekkingstocht.

Theaterbureau speciaal voor kinderen
Theaterbureau vanaf2 is al 15 jaar hét boekingsbureau voor theater voor peuters, kleuters en hun ouders. Op professionele wijze brengen zij voorstellingen voor de allerkleinsten. Joes Boonen is één van hun talenten die weet dat theater voor kinderen op hoog niveau gebracht moet worden. In deze solovoorstelling windt zij het jonge publiek om haar vinger, wat ook haar duovoorstellingen met KinderliedjesKunstenaar Dirk Scheele bewijzen.

Bij elk theater draaien twee voorstellingen per dag. De peuters zijn in de ochtend welkom en voor de kleuters is er een speciaal middagprogramma.

De liefde voor muziek, dans, literatuur en toneel kun je niet vroeg genoeg stimuleren. Gun je kind daarom deze eerste kennismaking met één van de mooiste uitingen van cultuur: het theater!