Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Pas de Deux
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

Pas de Deux

Michiel Borstlap & Scapino Ballet Rotterdam

Na de succesvolle samenwerking in 2014 slaan choreograaf Ed Wubbe en pianist Michiel Borstlap met de avondvullende productie Pas de Deux opnieuw de handen ineen. In Pas de Deux wordt er door twaalf topdansers van het Scapino Ballet Rotterdam gedanst op het kristalheldere pianospel van concertpianist en componist Michiel Borstlap. De choreografieën zijn van Ed Wubbe. Een dansconcert waarin de combinatie van dans en muziek tot leven komt.

Michiel Borstlap, de bekendste jazzpianist van Nederland, werkt aan een nieuw oeuvre met composities die imponeren door hun eenvoud en transparantie. In deze serene wereld zoeken de dansers hun weg met passie en spannende dans. Hun witte kostuums en wit geschminkte gezichten dragen bij aan de mysterieuze sfeer waarin zij de uitdaging aangaan met de betoverende muziek van Borstlap. In het 70-jarig jubileum van Scapino roepen de dansers opnieuw herinneringen op aan de oorspronkelijke Scapino figuur met zijn witte gezicht. In Pas de Deux heeft hij zijn kinderlijke onschuld verloren en is hij volwassen geworden.

Pas de Deux is een unieke samenwerking tussen kunstenaars van internationale allure die één ding gemeen hebben: vanuit het hart creëren zij pure magie.

Bekijk hier een dans uit de vorige voorstelling van Michiel Borstlap en het Scapino Ballet Rotterdam.