Artiesten

Zwangere Noortje Herlaar keert terug als Mary Poppins

Vanaf december kruipt Noortje Herlaar opnieuw in de rol van Mary Poppins. Nadat ze eerder met verve deze rol in het theater vervulde, spreekt ze nu de stem in van de populaire nanny in de nieuwe Disneyfilm.

Noortje Herlaar (33) speelde in 2010 de hoofdrol in de Nederlandse theaterversie van de musical, nadat ze het talentenprogramma 'Op zoek naar Mary Poppins' had gewonnen. Na een succesvol seizoen in het AFAS Circustheater in Scheveningen, maakte ze in 2012 haar televisiedebuut in 'Moeder, ik wil bij de Revue'. Vele topproducties volgden, waaronder Ramses, Zuidas en Knielen op een bed Violen, waar ze Barry Atsma ontmoette. Eind dit jaar verwacht het acteurskoppel hun eerste kindje samen.

Julie Andrews in originele Mary Poppins uit 1964
De originele versie van Mary Poppins kwam uit in 1964 en betekende de doorbraak voor de jonge Julie Andrews. Disney besloot het immens populaire verhaal in een nieuw fris jasje te gieten, met deze prachtige 'live-actionfilm' als gevolg. Mary Poppins Returns is een vervolg op het originele verhaal, en opnieuw krijgt de familie Banks hulp van deze bijzondere kinderjuffrouw met magische talenten. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Emily Blunt en Lin-Manuel Miranda. De veelgeprezen Amerikaanse Miranda kennen we van de Broadway-musicals Hamilton en In the Heights en schreef tevens de liedjes voor de nieuwe versie. De producent van deze nieuwe Disneyproductie vroeg Herlaar de hoofdrol in de nagesynchroniseerde filmversie in te spreken. Ook Stefan de Kogel, Lucie de Lange, Xander van Vledder en Nathalie van Gent verlenen hun stem aan Mary Poppins Returns.

Zowel de Nederlandse als Engelstalige versie draait vanaf 19 december in de bioscopen.

Benieuwd welke musicals momenteel spelen in de theaters? Kijk snel in onze theateragenda!

Lees meer over

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater