Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Nieuws / Youp van 't Hek had gevolgen grap Buckler niet verwacht
13-06-2018

Youp van 't Hek had gevolgen grap Buckler niet verwacht

Youp van 't Hek had niet verwacht dat zijn grap tijdens zijn eerste oudejaarsconference in 1989 over het bier Buckler zulke grote gevolgen zou hebben. Dat vertelt hij aan de Volkskrant. "Ik had geen bezwaar tegen Buckler of welk alcoholvrij bier dan ook, maar tegen het type dat het dronk: die zeikerige zwager of die schijtlollige schoonzoon."

De grap over Buckler begint vanaf 1.00

Door de grap zou het bier van de markt zijn gehaald. Het imago van het bier daalde na de uitzending zo sterk, dat Heineken het twee jaar later van de Nederlandse markt haalde. De Volkskrant heeft een reconstructie gemaakt van de hele affaire.

Duwtje
Youp vertelde dat hij later iemand uit de raad van bestuur van Heineken sprak. "Die vertelde mij dat mijn grappen over Buckler Heineken ook wel goed uitkwamen. Want dan konden ze zeggen dat het aan mij lag dat Buckler zo slecht werd verkocht. Ze hadden het zelf ruk geregeld, het was geen goed spul. Ik gaf alleen maar een duwtje, maar ze konden naar mij wijzen."

Nieuwe voorstelling
Van 't Hek staat komend seizoen weer met een nieuwe voorstelling in de theaters. Met Met de kennis van nu treedt hij op in onder andere Theater Heerlen, Schouwburg Amstelveen, Diligentia en Stadstheater Zoetermeer.

Gerelateerd nieuws