Musical, Voorstellingen

Wow! Déze Broadwaymusical komt naar Nederland en Carré voorspelt stormloop op kaarten!

Al jaren wil Carré deze hitmusical van Broadway en West-End strikken voor ons land. En nu is het gelukt! Volgend jaar staat de originele Engelse versie van The Book of Mormon in Amsterdam op de planken.

Koninklijk Theater Carré in Amsterdam geeft de exacte data nog niet vrij, maar zeker is dat de musical van South Park bedenkers Trey Parker en Matt Stone volgend najaar bij hen op de planken staat. In het verhaal staan twee jonge, ietwat naïeve missionarissen centraal, die de bevolking van Oeganda wil redden en bekeren tot de mormoonse kerk. Maar dat blijkt een stuk moeilijker dan gedacht en ze vallen dan ook van de ene uitdaging in de andere.

Negen Tony Awards voor The Book of Mormon

Al vanaf de start in 2011 ontvangt de musical lovende recensies en vele theaterprijzen, waaronder maar liefst negen Tony Awards. Het stuk is de afgelopen jaren goed voor een opbrengst van 500 miljoen dollar en geldt dan ook als één van de succesvolste producties in de theaterwereld ooit. Werkelijk elke voorstelling die ze wereldwijd geven is binnen no-time uitverkocht, en Carré-directeur Madeleine van der Zwaan verwacht dat ook in ons land een stormloop komt op de kaarten. "Van meet af aan stond The Book of Mormon al boven aan mijn verlanglijstje. Het was het wachten waard: wij krijgen hier de ­internationale productie met de hoofdrolspelers van Broadway in de originele set. Dit is echt topkwaliteit."

Benieuwd welke musicals er momenteel spelen in de theaters? Kijk snel in onze theateragenda?

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater