Artiesten

Willeke Alberti wil 103 jaar worden

Willeke Alberti wordt 103 jaar! Althans, als het aan haar ligt. En ze is al goed op weg, blijkt uit een interview met de Telegraaf. Haar geheim om oud te worden: wees gelukkig!

"Het intrigeert me hoe groot de impact is van verdriet, stress en eenzaamheid op de gezondheid. Ik probeer daarom heel bewust elke dag te genieten." Ze verwijst ook naar het André Hazes nummer Leef alsof het je laatste dag is. "Het klinkt misschien wat truttig, maar dingen doen waar je blij van wordt." En voor de zangeres betekent dat zoveel mogelijk tijd doorbrengen met haar kinderen en kleinkinderen. "Een beetje liefde voor elkaar doet ook wonderen voor de gezondheid. Maar we zijn allemaal zo druk, dat het er vaak bij inschiet om een ander te helpen..."

Fysiek en mentaal gezond

Maar ook zorgt de nu nog 74-jarige goed voor haar fysieke én mentale gezondheid. De zangeres rookt niet, drinkt niet en beweegt zo veel mogelijk. "Verder train ik mijn geheugen elke dag door mijn oude en nieuwe repertoire te oefenen. Nog steeds sta ik moeiteloos twee uur te zingen zonder autocue." Ook erkent ze dat genen een rol spelen: “Ik heb geluk met mijn genen, mijn moeder is negentig geworden."

Hersenaandoeningen

Vanavond staat Willeke in het programma Geef om je hersenen. Daarin vraagt de Hersenstichting aandacht voor onderzoek naar hersenaandoeningen. Het doel ligt de zangeres aan het hart, "omdat het iedereen kan overkomen."

Door haar vele optredens in verzorgingstehuizen ziet ze veel mensen met de ziekte van Alzheimer. "Voor mijn gevoel komt het ook steeds dichterbij, ik ben al 74... Gelukkig heb ik net weer een uitgebreide gezondheidscheck gehad en hoef ik me nog nergens zorgen over te maken."

Geef om je hersenen begint vanavond om 21.25 uur bij Omroep MAX op NPO 1.


Kijk voor meer voorstellingen in onze theateragenda.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater