Artiesten

Willeke Alberti krijgt TrosKompas Oeuvre Award

Zangeres Willeke Alberti kreeg vrijdagavond de TrosKompas Oeuvre Award tijdens het Muziekfeest van het Jaar in de Ziggo Dome in Amsterdam. Ze kreeg de award vanwege haar bijdrage aan de Nederlandse muziek en haar maatschappelijke betrokkenheid. Alberti kreeg de erkenning uit handen van haar zoon Johnny de Mol.

Tekst gaat verder onder de foto's

Rasartiest

De jury noemde de zangeres een "rasartiest", "onvermoeibaar en nog immer geweldig bij stem". Tevens roemde het haar "rijk muzikaal repertoire".

Ook was er aandacht voor haar inzet voor de samenleving. Zo richtte ze in 2001 de Willeke Alberti Foundation op. Hiermee streeft de zangeres met muzikale projecten het welzijn te verbeteren van senioren en zieken in verpleeginstellingen en verzorgingshuizen.

Bijzonder jaar

2018 is overigens een bijzonder jaar. Want exact vijftig jaar geleden nam Willeke haar eerste plaat op, Zeg Pappie Ik Wilde U Vragen. "Er is geen mooier moment dan nu om de TrosKompas Oeuvre Award toe te kennen aan deze Grande Dame van de Nederlandse muziek", aldus de jury.

De 73-jarige heeft na al die jaren ook nog steeds veel plezier in haar werk. "Optreden noem ik geen werken meer, maar een hobby", vertelde ze vorig jaar aan de Telegraaf. "Ik kan maanden voor- en nagenieten van een optreden."

Eerder ging de Oeuvre prijs naar René Froger, Peter Koelewijn, George Baker, Jan Smit, Rob de Nijs en Vader Abraham.

Foto: Robert Broekhuijsen


Kijk snel voor meer voorstellingen in onze theateragenda.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater