Artiesten

Willeke Alberti viert 75e verjaardag met groot concert

Willeke Alberti wordt volgend jaar 75. En ze viert deze mijlpaal alvast in oktober van dit jaar met een groot concert. Want dan staat ze met De Show Van Mijn Leven in AFAS Live in Amsterdam.

Met De Show Van Mijn Leven haalt Willeke herinneringen op uit haar ruim zestigjarige carrière. Daarbij zingt ze natuurlijk haar eigen hits. Maar ook duetten die ze met haar vader Willy Alberti zong en andere Nederlandstalige klassiekers staan op het programma. Daarbij zorgt haar eigen band onder leiding van Peter van der Zwaag voor de muziek. Verder nodigt de 74-jarige nog een aantal verrassende gastartiesten uit.

"Ik bruis van de energie."

"Ik bruis van de energie en ik vind het nog steeds een feest om op het podium te mogen staan," vertelt Willeke aan de Telegraaf vandaag. "Tijdens de show maken we een reis door de afgelopen 60 jaar. ... Prachtig om straks herinneringen op te mogen halen met het publiek, een aantal dierbare collega's en niet te vergeten mijn familie."

Grote wens

Het was een grote wens van de zangeres: een grootse show met bijzondere liedjes en anekdotes in de aanloop naar haar 75e verjaardag. Onder andere zoon Johnny de Mol nam daarom het initiatief voor het concert.

Vele onderscheidingen

Willeke Alberti kreeg in haar lange carrière vele onderscheidingen, waaronder een Edison, De Gouden Televizier-Ring en een benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

De Show van mijn Leven vindt plaats op 5 oktober. De kaartverkoop is inmiddels begonnen.

Foto: Robert Broekhuijsen


Kijk voor meer voorstellingen in onze theateragenda.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater