Artiesten

Wibi Soerjadi roept fans op te bidden: moeder ernstig ziek

In een emotionele post op Instagram roept Wibi Soerjadi zijn volgers op te bidden voor zijn moeder (85). Ze moet plotseling vechten voor haar leven. "Ik hoop nog steeds op een wonder," aldus de zeer aangedane pianovirtuoos.

Wibi en zijn moeder zijn momenteel te zien in een reclamespot van Specsavers audiciens, waarvan Wibi ambassadeur is. In 2009 kreeg hij te maken met tijdelijke doofheid toen zijn gehoorzenuw werd aangetast. Wibi kon maandenlang niet werken.

Door de hoge leeftijd van zijn moeder kan ze alleen nog maar zijn jaarlijkse Kerstgala bijwonen, tot groot verdriet van haar 49-jarige zoon, want vroeger kwam ze veel vaker naar zijn optredens. "Dat is, vaste prik, het Kerstgala. Mijn vader overleed twee jaar geleden en ook door haar gezondheid is naar een optreden komen steeds moeilijker geworden."

Mooi aandenken

Als aandenken voor later kwam hij op het idee haar te laten meespelen in de commercial, waarin we Wibi zien uitgroeien van een talentvol jongetje tot de meesterpianist die hij nu is. Zijn lieve, zorgzame moeder bleef altijd aan zijn zijde. "Ik heb gevraagd of ze dit voor mij wilde doen omdat ik het ook zie als een mooi aandenken, voor als ze er ooit niet meer is. Eerst zag ze dat niet zitten, uiteindelijk zei ze ja, maar draaide dat later ook weer terug. Mijn moeder is 85 en voelt zich niet iedere dag even goed. Uiteindelijk deed ze het toch, het is ook zo lief gedaan. Ik zag haar bij de opnamen steeds opnieuw genieten. Ondanks dat ze ziek is, maakt ze alles nog bewust mee. Ze is nog heel goed bij. Het gevoel dat dit bijzonder was, voelden we beiden op dezelfde manier aan. Het is bijna niet uit te leggen hoe mooi dit voor me was."

Wibi Soerjadi

Wibi werd geboren in 1970 als zoon van een Nederlands-Indisch wetenschapper. Samen met zijn vrouw Floor kreeg hij vijf zoons. Naast muziek heeft Wibi nog een andere grote passie: hij is dol op Disney en heeft zijn hele huis ingericht met de vrolijke vriendjes.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater