Artiesten

Wende, Ilse DeLange en Nielson winnen Edisons!

Gisteren vielen zowel Ilse DeLange, Wende en Nielson flink in de prijzen tijdens Edison Pop 2019. DeLange werd alom geprezen met de Oeuvreprijs, Wende Snijders nam een Edison in ontvangst voor haar Nederlandstalige album 'MENS' en een dolgelukkige Nielson ging naar huis met maar liefst twee Edisons.

"Een bijzondere album van een unieke zangeres," aldus de jury over Wende's plaat. De zangeres kon rekenen op lovende kritieken: "Dit is Wende's eerste volledig Nederlandstalige album. Met intense liedjes over de dood, de liefde, eenzaamheid en het leven anno nu. Wende zingt, praat en weet je met iedere song opnieuw te raken. Na meerdere keren luisteren komen de teksten in combinatie met soms krachtige beats weer anders binnen. Na een aantal live voorstellingen nam ze de elf songs uiteindelijk op. Een bijzondere album van een unieke zangeres." Wende is naast singer-songwriter ook actief als theatermaker, producer en artist in residence bij Koninklijk Theater Carré. Vandaag werd bekend dat Wende zal spelen op het gratis toegankelijk festival Werfpop. Deze 38e editie vindt plaats op 14 juli in de Leidse Hout. Ook André Hazes kreeg een Edison voor zijn album.

Ilse DeLange geroemd op Edisons Pop 2019

De jury was het erover eens dat Ilse DeLange geëerd moest worden voor haar veelzijdigheid, vele hits en haar noeste arbeid. In haar twintigjarige carrière weet ze ons steeds weer te verrassen: van haar Amerikaanse country-avontuur, tot haar deelname aan het Songfestival en als jurylid bij The Voice. De oeuvreprijs is daarom volledig terecht aldus de jury: "De jury stelt na deze eerste twintig jaar vast dat ze een ijzersterk en samenhangend oeuvre heeft opgebouwd dat in de Nederlandse popgeschiedenis op bijzondere hoogte staat en kent daarom de oeuvreprijs van 2019 toe aan Ilse DeLange."

Edisons voor Nielson

Nielson werd eveneens geprezen door de jury voor zijn Nederlandstalige album 'Diamant' en het nummer 'IJskoud': "Nielson legt zijn ziel bloot en zijn muziek heeft meer diepgang gekregen. De teksten zijn rauwer en puurder, met deze cd is Nielson een muzikale persoonlijkheid geworden." Beste nieuwkomer in 2018 was zangeres Davina Michelle.

Lange historie Edisons

De uitreiking van de Edisons vonden plaats in de Gashouder op de Westergasfabriek in Amsterdam. Het prijzenfestival kent een lange historie. In de jaren 60 werden de eerste muziekprijzen toegewezen op het gebied van klassiek, jazz en pop.

Gerelateerde onderwerpen

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater