Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Nieuws / We ergeren ons in het theater vooral aan ELKAAR!
18-01-2016

We ergeren ons in het theater vooral aan ELKAAR!

Aan het eind van 2015 hebben we bezoekers van Theater.nl gevraagd waar ze zich aan ergeren tijdens een theaterbezoek. En wat blijkt ? We ergeren ons vooral aan elkaar.

De top-3 ergernissen zijn:

1. Overlast in de zaal

2. Te weinig beenruimte

3. Geen goede parkeergelegenheden bij het theater

Bij de nummer 1 positie kwamen een aantal interessante irritaties naar voren. Zo ergeren veel bezoekers zich scheel aan het gebruik van mobiele telefoons. Ondanks dat deze wel vaak op stil worden gezet is het licht van het scherm toch een bron van irritatie.

"Het kan erg storend zijn als het hierdoor telkens oplicht in de zaal. Het leidt je aandacht om de paar minuten van de voorstelling af."
Naast de afleiding door mobiele telefoons zijn er ook nog steeds mensen die praten tijdens een voorstelling of kuchend de voorstelling kracht denken bij te zetten. Ook dit wordt door de theaterbezoekers niet als positief ervaren.

Tenslotte wordt de geur van de medebezoekers ook genoemd als een bron van ergernis. Dit is ongeacht of de geur positief of negatief is. Mensen die ruiken naar zweet -wellicht van gezonde spanning voor de voorstelling- en mensen die te zwaar geparfumeerd zijn, worden niet als prettig ervaren tijdens een theaterbezoek.

Het goede nieuws is dat dit allemaal ergernissen zijn waar we zelf wat aan kunnen doen. Laten we van 2016 dan ook een mooi theaterjaar maken en elkaar het volgende advies doen: "Douchen voor vertrek, stil zijn tijdens de voorstelling maar vooral: telefoons UIT!"
Lees meer over: onderzoek

Gerelateerd nieuws