Muziek, Voorstellingen, Zang

Waylon wil songfestival met Outlaw in Em winnen

Outlaw in Em is het nummer dat Waylon zal zingen op 10 mei in Lissabon tijdens de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival. Dat maakte hij afgelopen vrijdag bekend in De Wereld Draait Door (DWDD). Hij had het besluit al eerder genomen. Het nummer is een verrassende keuze en dat is ook wel een beetje bewust. 'Het winnen van het Songfestival doe je niet met simpel popnummertje,' vertelde de zanger later aan Nu.nl.

Meer dan 1,8 miljoen kijkers keken naar de bekendmaking van het nummer bij DWDD. Eerder vorige week leek er even nog een smetje te ontstaan doordat een van zijn kandidaat-nummers een cover bleek, maar dat bleek vooral een jammerlijk misverstand. Uiteindelijk maakt het ook niet uit... Outlaw in Em is een nummer van Waylon zelf. 'Je kunt eerste worden en je kunt laatste worden. Maar met dit nummer kun je in ieder geval zeggen dat je je nek hebt uitgestoken,' vertelde Waylon aan de tafel bij Matthijs van Nieuwkerk.

Volgens Waylon vertelt dit liedje het meeste en het beste wie hij essentie is. Hij had dit weekend meteen ook al zijn eerste live-optreden waar hij het nummer speelde. Het staat ook al op nummer 1 in de iTunes Top 100. Vanaf 12 april begint de nieuwe tour van Waylon en daar speelt hij in ieder geval alle nummers die hij eerder als kandidaat-liedjes heeft voorgedragen.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater