Toneel, Voorstellingen

Victor Reinier: 'laatste stuk Flip Broekman een eerbetoon'

Victor Reinier wil met het toneelstuk Een Goed Mens een eerbetoon brengen aan toneelschrijver Flip Broekman. Dat vertelt hij in een interview met Nu.nl. Broekman is in januari plotseling overleden.

'Toen hij er plotseling niet meer was, stond de wereld even op z'n kop. Dan moet je weer opkrabbelen. We beseften meteen: dit is zijn laatste stuk,' zo vertelt Victor Reinier. 'Dat moeten we zo mooi mogelijk spelen voor zijn familie en vrienden en proberen er een eerbetoon van te maken, zonder dat het pathetisch wordt.'

Dat is geen gemakkelijke klus, want acteur Aart Staartjes moest in februari vanwege gezondheidsproblemen zijn hoofdrol teruggeven. Dat was een flinke domper, want Flip Broekman had het toneelstuk speciaal voor Aart Staartjes geschreven.

Die rol werd gelukkig snel overgenomen door de 81-jarige Jules Croiset. 'Hij is zo'n waanzinnig toneelkanon,' vertelt Reinier. 'Ik leer veel van hem.' Het toneelstuk gaat over levenslessen en terugkijken op je leven. Een oude psychiater gaat bijna met pensioen en treft de laatste patiƫnt in de wachtkamer.

Ben je op zoek naar een ander toneelstuk? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater