Musical, Voorstellingen

Tweede Kamer wil musical over aardbevingen Groningen in parlement

De Tweede Kamer ziet graag een uitvoering van de musical Een brief aan de NAM in het parlement. De voorstelling van de 12-jarige Edith Holscher kreeg eind mei dit jaar een staande ovatie in theater Kielzog in Hoogezand.

Bij de opvoering in Kielzog zaten prominente gasten in het publiek, zoals burgemeesters en Kamerleden die zich bezig houden met het gaswinning-dossier. Maar Holscher had graag ook premier Rutte, gasminister Wiebes en de koning Willem-Alexander daarbij zien zitten. Wel ontving ze brieven van de premier, de minister en de koning.

Boosheid

De musical gaat over de ervaringen van kinderen met de aardbeving en hun boosheid over de gang van zaken. De twaalfjarige regisseerde het stuk en ging naar de Tweede Kamer om mensen uit te nodigen voor de voorstelling.

Aangepast

SP-Kamerlid Sandra Beckerman deed een voorstel om de musical naar Den Haag te halen en kreeg daarvoor steun van een meerderheid van de Tweede Kamer. De vertoning wordt wel een aangepaste versie.

Toneelstuk over gaswinning

Ook in de reguliere theaterwereld is er aandacht voor de gaswinning in Groningen. Toneelgroep Jan Vos maakt namelijk samen met Noord Nederlands Toneel de locatietheatervoorstelling Gas, over de geschiedenis van de gaswinning. Het verhaal speelt vanaf de eerste vondst in de jaren zestig tot nu.

Foto: Edwtie/Wikimedia Commons

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater