Artiesten

Trijntje: Tijdelijk overgewicht goed voor zelfvertrouwen van vrouw

Trijntje Oosterhuis heeft een ware metamorfose ondergaan. In korte tijd verloor ze behoorlijk wat kilo's. Hoewel ze daar heel blij mee is, is ze ook dankbaar dat ze langere tijd wat zwaarder was: "Want dan moet je je zelfvertrouwen uit andere dingen halen".

In een wereld waarin slank zijn het ideaalbeeld lijkt, vindt Trijntje het goed voor je persoonlijke ontwikkeling tijdelijk wat dikker te zijn. "Het Alizonne-dieet heeft me echt geholpen om af te vallen, maar ik heb levenslang. Ik zou bijna zeggen: het is voor iedere vrouw goed om tijdelijk iets te dik te zijn, want dan moet je je zelfvertrouwen uit andere dingen halen, die er veel meer toe doen dan de buitenkant"

Beste versie van mezelf

Onzeker was de zangeres niet over haar gewicht. Nieuwsgierigheid was haar drijfveer tijdens het afvallen: "Nou ben ik nooit een slanke den geweest, daar hoef ik mijn identiteit ook niet uit te halen, maar het is ook leuk om het een keer om te draaien: wat gebeurt er met me als ik de beste versie van mezelf kan zijn? Nou, dan voel ik me toch wel on top of the world!"

Nieuw Mario Bros-veldje in jezelf

Trijntje kwam erachter dat het kwijtraken van haar overtollige kilo's gepaard ging met het afscheid van een periode waarin ze ook figuurlijk niet lekker in haar vel zat. Ze twijfelde zelfs of een carrière als artiest nog bij haar paste. "Misschien heb ik letterlijk een jas uitgedaan met het verliezen van die kilo's. Als je afrekent met het verleden, ontstaat er weer ruimte voor een nieuw Mario Bros-veldje in jezelf. Daar hoort soms zo'n metamorfose bij."

Nieuw album Trijntje Oosterhuis

Van Trijntje verschijnt eerdaags haar nieuwe album 'Dit is voor mij'.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater