Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Nieuws / Trijntje Oosterhuis en andere artiesten in actie voor Sulawesi
09-10-2018

Trijntje Oosterhuis en andere artiesten in actie voor Sulawesi

Tijdens de Nationale Actiedag voor Sulawesi op woensdag 10 oktober komen verschillende artiesten in actie. Zo geeft Trijntje Oosterhuis een zangworkshop en verzorgen Nick & Simon een huiskamerconcert. Verder besteden diverse radiozenders en televisieprogramma's de hele dag aandacht aan de ramp. De actiedag vindt plaats in Beeld en Geluid in Hilversum.

Ook cabaretière Karin Bloemen zet zich in. Zij maakt morgen deel uit van het belpanel en neemt telefoontjes aan om donaties te verwerken. Dit doet echter niet alleen; ook cabaretiers Dolf Jansen en Viggo Waas, presentatrice Shelly Sterk hangen aan de lijn. Daarnaast maken ook niet-bekende Nederlanders deel uit van het panel. Rapper en theatermaker Ali B geeft net zoals Trijntje een workshop. Maar bij hem leer je rappen en hoe je snel met woorden een lied maakt.

De nationale actiedag start officieel om 12.00 uur. Vervolgens is het publiek welkom in Beeld en Geluid. Gedurende de dag besteden radiozenders Radio 1, Radio 2, 3FM, Radio 4, Radio 5 en FunX aandacht aan de ramp. Tijdens het late night programma Pauw wordt de voorlopige opbrengst van de Nationale Actiedag bekend gemaakt.

Tsunami


Eind vorige maand troffen een aardbeving en een tsunami het Indonesische eiland Sulawesi. Het dodental stond maandag op bijna 2000 mensen. Daarbij worden er nog eens vijfduizend mensen vermist. Klik hier voor de website van Giro 555 om te doneren.Artiesten in het theater


Enkele van de artiesten staan dit theaterseizoen ook in het theater. Zo staat Karin Bloemen vanaf januari in de theaters met haar nieuwe voorstelling Souvenirs.

Verder staat Dolf Jansen de komende maanden op de planken met zijn nieuwe oudejaarsconference, Beeldenstorm.

Ali B keert dit seizoen terug met zijn succesvolle voorstelling Koorts.

Gerelateerd nieuws