Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Nieuws / Trijntje Oosterhuis: "Ik ben nu echt toe aan het Nederlands"
20-09-2017

Trijntje Oosterhuis: "Ik ben nu echt toe aan het Nederlands"

Trijntje Oosterhuis bracht dit weekend haar nieuwe album uit, Leven van de Liefde. Het album bevat liedjes van onder andere Guus Meeuwis en Toon Hermans, maar geen eigen werk. "Ik ben onder de indruk van de invalshoeken die je kunt gebruiken als je in het Nederlands over de liefde zingt", vertelt ze aan Nu.nl

Trijntje zong tijdens haar carrière vooral in het Engels. Maar het Nederlands bevalt haar ook goed: "Alles wat je in je leven hebt meegemaakt, beleef je in je eigen taal. De eerste verliefdheid of het overlijden van je oma. Er zit geen filter meer tussen als ik in het Nederlands zing, het komt dichterbij. Dat komt ook anders bij de luisteraars binnen. Ik ben nu echt toe aan het Nederlands."

Waarachtig
Trijntje vertelt ook dat haar keuze voor liedjes niet alleen afhangt van de hoge kwaliteit ervan. "Een nummer moet bij mij resoneren. Het moet waarachtig zijn. Ik hoef het bezongene niet zelf hebben meegemaakt, maar het moet levensecht voelen. Ik moet me ermee kunnen identificeren als ik het zing."

Inmiddels is de aan het album gekoppelde theatertournee van de zangeres gestart.

Foto: Ailura

Gerelateerd nieuws