Toneel, Voorstellingen

Tonio wordt toneelstuk met Porgy Franssen en Jaqueline Blom

Porgy Franssen en Jaqueline Blom spelen de belangrijkste hoofdrollen in het nieuwe toneelstuk Tonio. Dat heeft producent Hummelinck-Stuurman bekend gemaakt. De voorstelling is uiteraard gebaseerd op de gelijknamige roman van A.F.Th. van der Heijden. Hij schreef deze bestseller acht jaar geleden als monument voor zijn eigen overleden zoon. De toneelversie van het verhaal is vanaf januari 2020 te zien.

Nu de theateragenda van het nieuwe seizoen bekend is gemaakt, krijgen we ook steeds meer te horen over de nieuwe producties die tot en met juni 2020 te zien zijn. Tonio is een van de opvallende nieuwe toneelstukken die komend seizoen te zien zijn. De première is gepland op 18 januari bij de Leidse Schouwburg in Leiden. De productie zal in het hele land te zien zijn.

Het verhaal schreef A.F.Th. van der Heijden nadat zijn zoon Tonio in 2010 op 21-jarige leeftijd plotseling overleed door een ongeluk. In de nieuwe toneelversie staat vooral de zoektocht van de ouders centraal, nu gespeeld door Porgy Franssen en Jaqueline Blom. De moeder probeert uit alle macht om niet weg te glijden in verdriet. De vader bijt zich vast in het verzamelen en vastleggen van alle feiten rond het ongeluk.

Ignace Cornelissen bewerkte de tekst van de roman voor het nieuwe toneelstuk. Hij is tevens de regisseur van het stuk.

Ben je op zoek naar een andere toneel-voorstelling? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

Foto: Piek.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater