Tineke Schouten: "Mijn volgende show wordt de laatste grote."

Tineke Schouten kijkt al uit naar haar laatst voorstelling. Ze geniet nog van haar werk, maar verlangt ook naar meer rust én tijd voor andere projecten. "Ik heb een man, drie honden, twee dochters en zes kleinkinderen, die wil ik ook meer tijd geven", vertelt de cabaretière aan Nu.nl.

 

100 procent

"Er zijn echt tijden dat ik op mijn tandvlees loop, dat ik ook dit en ook zus nog moet doen", legt de 65-jarige uit. "Het is echt een bedrijf dat je runt. Elke avond geef je je voor 100 procent. Dit is geen werk dat je half kunt doen."

Tv-idee

Maar dit betekent niet dat ze van plan is helemaal niets meer te doen. "Ik loop al tien jaar met een tv-idee rond, maar om dat uit te werken moet je tijd hebben." 

Highlights

Dit seizoen staat Schouten in de theaters met haar voorstelling Highlights. In deze show zit nieuw materiaal, maar ook keren bekende typetjes terug. "Ik ben bijna allergisch om dingen te herhalen. Maar omdat dit mijn een-na-laatste show is, wil ik daar graag de highlights in verwerken." En daar beleefde ze zelf ook plezier aan. "De 06-lijn (waarin ze een sekslijn beheert, red.) had ik tien jaar niet gehoord. Toen ik het terugluisterde heb ik ontzettend zitten lachen."

Lees hier het hele interview.

 

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater