Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Nieuws / Tineke Schouten: "Ik blijf gewoon doorgaan"
11-09-2017

Tineke Schouten: "Ik blijf gewoon doorgaan"

Afgelopen vrijdag vierde Tineke Schouten in het voormalige Jacobi Theater in Utrecht het 35-jarig jubileum van haar succesvolle carrière. En Theater.nl was er bij.

Tineke vierde haar jubileum met familie, vrienden en collega's. Het feestje begon met een kort praatje van Tineke die iedereen bedankte. Ook nam collega-cabaretier Javier Guzman het woord waarin hij zijn bewondering uitsprak. Hij noemde Tineke "de meest miskende artieste van Nederland" en "een groot cabaretière."Vier miljoen
Verder hoorden we wat indrukwekkende getallen langskomen over haar carrière; de cabaretière speelde in 35 jaar meer dan 4000 voorstellingen voor meer dan 4 miljoen mensen. Slechts twee voorstellingen gingen niet door.Dankbaar
Ook Theater.nl sprak met Tineke. Ze vertelde ons dat ze voorlopig nog wel even doorgaat. "Ik zie wel waar het schip strandt. Ik ben nu 63 en ga door tot ik 67 ben. Voorlopig ben ik dus nog vier jaar bezig. Als ik dan op een fatsoenlijke manier nog even door kan gaan, dan doe ik dat wel."

Haar nieuwe show T-Splitsing gaat over keuzes maken. Over de vraag wat de beste keuze was in haar carrière is Tineke duidelijk: "Ik heb één goede keuze gemaakt door het theater in te gaan. Ik had een hele mooie carrière. Daar ben ik dankbaar voor."

In al die tijd speelde ze veel verschillende typetjes. En al doet ze publieksfavoriet Bep Lachebek met veel plezier, het is niet haar meest favoriete typetje: "Ik doe Bep Lachebek graag, al is het eigenlijk niet mijn eigen favoriet. Maar ik weet dat het publiek er op zit te wachten. Eigenlijk doe ik het allerliefst de artiesten-imitaties."

Orkaan
Haar moeder, dochter Sigrid, kleindochter en andere familieleden waren ook aanwezig in Utrecht. Haar andere dochter, Stephanie, en haar echtgenoot konden er helaas niet bij zijn. Zij zaten in Florida waar de orkaan op dat moment op afstevende.

Toch genoot Tineke zichtbaar met volle teugen van alle aandacht en felicitaties. Ze vond het "te gek" en was erg dankbaar voor het feest en alle aanwezigen.

Vanaf 15 september toert Tineke Schouten door Nederland met haar voorstelling T-Splitsing.

Gerelateerd nieuws