Cabaret, Voorstellingen

Tineke Schouten is altijd bescheiden gebleven

Tineke Schouten viert met haar nieuwe voorstelling Highlights de hoogtepunten uit haar eerdere voorstellingen. Terecht natuurlijk, want de 64-jarige diva heeft een indrukwekkend oeuvre opgebouwd. En het publiek wil graag weer een aantal geliefde typetjes en sketches van haar terug zien. In een interview met AD blijkt daarentegen dat ze nog steeds enorm bescheiden is. "Ik vind altijd dat anderen prijzen verdienen. Mijn neef, die hospik is in Afghanistan. Of die ene man die voor zijn zieke echtgenote zorgt."

Zo vertelt ze bijvoorbeeld hoe ze tot haar stomme verbazing de Heintje Davids armband kreeg van Claudia de Breij. De Breij had toen zelf net de Louis Davidsring gekregen, een prestigieuze kleinkunstonderscheiding. "Ik was altijd haar grote voorbeeld geweest en mocht er nog lang niet mee ophouden," zei ze. "Ik was oprecht vereerd en ontroerd."

Ook vertelt ze hoezeer ze twijfelde of ze wel een show moest maken met ouder werk. "Mensen zeiden: je stopt toch niet? Ik heb in de loop der jaren in totaal 23 splinternieuwe shows geschreven. Nu voelde ik me eigenlijk een beetje een bedrieger." Ze hield er daarom zelfs een enquĂȘte op sociale media. Dat was ook nodig voor het samenstellen van het programma. "Ik kijk mezelf nooit terug, vreselijk vind ik dat. Ik ben nooit tevreden. Als ik aan het repeteren ben, blijft er niks van me over. Jeetje, wat een amateur, gaat er dan door m'n hoofd," vertelt ze. "Mijn perfectionisme zit me altijd in de weg."

Ben je op zoek naar een cabaret-voorstelling? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater