Artiesten

Thomas Acda voorstander legalisering XTC

Cabaretier Thomas Acda ziet wel de voordelen van legalisering van XTC. Hoewel hij zelf geen fan is van drugs, noemt hij het idee "aanlokkelijk" omdat het problemen kan voorkomen. "Zodat we niet onze kinderen dood op hoeven te halen van een of ander feest." Dat vertelde hij maandag op NPO Radio 1.

Acda reageerde hiermee op het plan van GroenLinks. De partij wil de productie van XTC controleren en onderwerpen aan kwaliteitseisen. Het standpunt vindt al jaren bijval van wetenschappers van onder andere Trimbos en Bonger.

Eind oktober was de legalisering van xtc ook een item in het satirische programma Zondag met Lubach. Cabaretier en presentator Arjen Lubach pleitte daarin ook voor legalisering van xtc.

Dumpplek

Acda vindt verder dat naast de regulering, de overheid ook wat kan doen aan de manier van lozen van chemisch afval. Hij stelt daarom een 'dumpplek' voor. Zodat "het niet in een bos hoeft zodat de grond veertig jaar verzuurt."

De 51-jarige heeft zelf nooit xtc gebruikt, omdat hij bang is de controle te verliezen. "Ik hou er heel erg van te weten wat ik doe. Ik drink wel, maar ik word nooit lam."

Dit seizoen staat Thomas Acda ook in theater met zijn solovoorstelling Motel.


Kijk snel voor meer voorstellingen in onze theateragenda.

Gerelateerde onderwerpen

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater