Cabaret, Musical, Opera, Toneel, Voorstellingen

Theatertips: De Verschrikkelijke Wittgenstein en nog veel meer!

Op Theater.nl vind je het theateraanbod van bijna heel Nederland. Het is een gigantische stapel voorstellingen en er is zoveel te zien dat het eigenlijk geen zin heeft om ze allemaal op te noemen. Daarom zoekt de redactie iedere maandag, de meest bijzondere shows van deze week uit. Dit zijn onze speciale theatertips. Wees er snel bij, want voor alle kaarten geldt: op is op!

Voor een volledig overzicht van alle voorstelling in Nederland kun je onze Theateragenda raadplegen. Die is niet zo overzichtelijk als onze wekelijkse tiplijst, maar wel zo volledig mogelijk!

Theatertips voor deze week

Maandag: Madame Butterfly (opera)


Vanavond is de laatste mogelijkheid voor dit seizoen om deze indrukwekkende opera van Puccini te zien bij de Nationale Opera in Amsterdam. Daarna moet je waarschijnlijk weer lange tijd wachten.

Dinsdag: De wereld volgens John (toneelstuk)


Deze week staat deze prikkelende voorstelling in de Stadsschouwburg van Amsterdam. De populistische talkshow-host John Lanschot gaat in dit vervolg op The Nation op zoek naar de waarheid achter de dood van Jan K.

Woensdag: De verschrikkelijke Wittgenstein (toneelstuk)


Deze hele maand staat deze geweldige lunchvoorstelling in Theater Bellevue in Amsterdam. Twee verwende pupillen hebben een gruwelijke hekel aan hun tirannieke pianoleraar Wittgenstein. Ze willen hem daarom een kopje kleiner maken. Maar Wittgenstein krijgt lucht van het plan en verzint een tegenzet om ze mores te leren.

Donderdag: Judeska in de TBS-kliniek (humor)


In Schouwburg De Domijnen in Sittard kun je donderdagavond bulderen van het lachen met Jandino Asporaat's nieuwe show over zijn typetje Judeska. Dat wil je dus niet missen!

Vrijdag: Stil in mij (musical)


In De Voorveghter in Hardenberg speelt donderdagavond de musical Stil in mij, die vol zit met Nederlandse popliedjes. Het is een muzikaal verhaal over volwassen worden, met een lach en een traan. Kortom: een avond die je gemakkelijk kan mee neuriën!

Zaterdag: Casablanca (toneelstuk)


Casablanca is een sfeervol toneelstuk dat gebaseerd is op de gelijknamige Hollywood-klassieker. Het indringende liefdesverhaal kun je zaterdagavond zien in de Verkadefabriek in 's-Hertogenbosch. Er zijn nog kaarten, dus grijp dan ook je kans!

Zondag: The Bridges of Madison County (musical)


Deze prachtige musical is al enkele jaren een paar maanden van het jaar te zien. En nu kan het dus weer! Zondagmiddag speelt de cast met René van Kooten en Lone van Roosendaal in de Schouwburg van Deventer.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater