Theater.nl

Theater.nl zoekt stagiaires!

Theater.nl is op zoek naar enthousiaste stagiaires die mee willen schrijven aan de meest complete theateragenda van heel Nederland. Ben jij nog aan het studeren en ben je op zoek naar een stage? Lees dan snel verder!

Voor een landelijk theaterplatform is er ontzettend veel content nodig: Theater.nl zoekt continu naar informatie over theatervoorstellingen. We schrijven dagelijks nieuwsartikelen, vullen iedere dag de agenda bij en we werken hard aan het verbeteren van de website. Dat betekent dat het bedrijf volop in ontwikkeling is en snel groeit.

Daarbij hebben we uiteraard een duidelijke rol in de cultuursector: Theater.nl wil dat meer mensen de weg naar het theater vinden. We staan wat dat betreft tussen de theaters en het publiek. Theater.nl is echter ook een commercieel bedrijf, wat betekent dat we ook moeten nadenken hoe we klanten tevreden houden.

Wat kun je bij ons gaan doen?

We staan momenteel te springen om jonge enthousiaste schrijvers die ons kunnen helpen bij het vullen van de theateragenda. Dat betekent dat je zult leren om snel informatie over theaters en voorstellingen te verzamelen en leert hoe je teksten voor het publiek schrijft. Dit zal gebeuren onder begeleiding van een eindredacteur.

Voor het web schrijven brengt namelijk allemaal uitdagingen met zich mee. Linkbuilding en SEO zijn voor iedere website van levensbelang. Hier zal je dus vaak mee bezig zijn. Je gaat ontdekken hoe we sociale media gebruiken om nieuw publiek te vinden.

Ook kom je in aanraking met redactionele werkzaamheden die je overal tegenkomt, zoals informatie verzamelen, beeldmateriaal zoeken en geschikt maken voor publicatie en contact met lezers onderhouden.

Wie ben jij?

We zoeken naar kandidaten die affiniteit hebben met de digitale media en/of de cultuursector.

Idealiter ben je iemand die iets met theater heeft, iemand die wil zien hoe moderne digitale media in de praktijk werkt en iemand die nieuwsgierig is.

Redactionele ervaring is daarbij een pré, maar geen must. Natuurlijk verwachten we dat je goed en correct kunt schrijven, maar we kunnen je leren hoe je content een landelijke website maakt.

Daarom is het belangrijk dat je goed met feedback kunt omgaan en enthousiast bent. Gezien de grote hoeveelheid informatie die je op je af gaat krijgen is secuur en gestructureerd werken ook erg belangrijk in deze functie.

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan je motivatiebrief met CV naar bram theater.nl.

Lees meer over

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater