Artiesten

Theater.nl Jaaroverzicht 2018

Welk nieuws maakte veel indruk? Waar reageerden jullie massaal op? En met wie leefden jullie allemaal mee? Lees het in ons Theater.nl Jaaroverzicht 2018!

5 februari: Joop van den Ende voelt zich gekwetst

Joop van den Ende voelde zich gekwetst na uitlatingen over zijn vrijgevigheid. De voormalig theaterproducent kreeg flinke kritiek van De Groene Amsterdammer, platform voor onderzoeksjournalistiek Investico en het radioprogramma Argos. Deze media trokken de belangeloosheid in twijfel van de vele miljoenen aan jaarlijkse donaties van de mediamagnaat. "Tendentieus, onvolledig en op diverse punten onjuist", reageerde Van den Ende.

4 juni: Show Theo Maassen trekt veel kijkers, maar krijgt ook veel kritiek

Begin juni zond de NPO de voorstelling VANKWAADTOTERGER uit van Theo Maassen. De uitzending trok maar liefst 700.000 kijkers en was daarmee een van de best bekeken programma's van die dag. Maar een grap over Johan Cruijf schoot veel mensen in het verkeerde keelgat.

12 september: America's Got Talent-avontuur van Glennis Grace

Veel mensen volgden onze berichtgeving over de deelname van Glennis Grace aan de talentenjacht America's Got Talent. Vooral het bericht over haar optreden in de halve finale lazen jullie graag.

21 september: Overlijden Sjoukje Hooymaayer

Actrice Sjoukje Hooymaayer overlijdt in september op 78-jarige leeftijd. Begin april kreeg ze te horen dat ze leed aan eierstokkanker. Niet veel later stopte ze met haar rol als mrs. Higgins in de musical My Fair Lady.

2 oktober: Sanne Vogel verliest kindje tijdens zwangerschap

Sanne Vogel (34) verloor deze zomer haar kindje tijdens haar zwangerschap. De actrice en regisseuse maakte dat bekend op Instagram. "De details doen er niet toe, het verdriet was groot", schreef ze. De actrice plaatste het bericht omdat ze het verdriet van een miskraam bespreekbaar wil maken. Later liet ze weten dat ze graag haar ervaring wil verwerken in een film.

5 oktober: Anouk moet huilen door eigen nummer

In het tv-programma De Wereld Draait Door wordt Anouk emotioneel wanneer presentator Matthijs van Nieuwkerk een stuk tekst uit haar nummer 'Red mij' voorleest. "'Ik smeek U op mijn knieƫn, ik smeek U.' Tegen wie spreek je in dit nummer?", vraagt Van Nieuwkerk. "Hetgeen wat ik niet kan vinden op dat moment. De een noemt het God, de ander noemt het iets anders. Tja, als je even niet meer weet, kun je het altijd hogerop zoeken", antwoordt de zangeres.

anouk

3 december: Musicalster en acteur Dave Mantel op 37-jarige leeftijd overleden

Op zondag 2 december kwam het tragische nieuws naar buiten dat acteur Dave Mantel plotseling was overleden. Mantel was vooral bekend van de soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden, maar speelde ook onder andere in de musical The Bodyguard. Later werd bekend dat het hart van de acteur het plotseling had begeven.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater