Musical

Terug in theaters: Titanic de Musical! Met René van Kooten

De Broadwayhit Titanic de Musical komt terug naar Nederland. Theaterproducent De Graaf & Cornelissen maakte dat vandaag bekend op haar website. De voorstelling gaat spelen in theaterseizoen 2020-2021 in grote theaters in Nederland.

Grote internationale producties

Titanic de Musical past in de lijn van grote internationale musicals van de theaterproducent, zoals Evita, Kinky Boots en My Fair lady. Ook maakten ze de eerste hoofdrolspeler bekend, René van Kooten. De musical volgt Kinky Boots op, die volgend seizoen in de theaters speelt.

Meeslepend, dramatisch en vol passie

"Het verhaal van Titanic is meeslepend, dramatisch en vol passie", vertelt Hans Cornelissen, artistiek directeur van het productiebedrijf. Cornelissen noemt het ook "fantastisch" dat ze de rechten voor de musical kregen.

Vijf Tony Awards

De musical ging in 1997 op Broadway in première en won vijf Tony Awards - waaronder die voor Beste Musical - en een Drama Desk Award. Vier jaar later bracht Stage Entertainment de productie in Nederland op de planken.

Verhaal

In de musical vertellen zes vrouwen en zes mannen die naar de VS willen emigreren, het verhaal van de Titanic. De musical snijdt ook het klassenverschil aan, dat begin negentiende eeuw sterk in de samenleving speelde.

We zien dus rijke passagiers, die vinden dat zij het meeste recht hebben op een reddingssloep. Maar ook zien we de middenstanders en de armen, die letterlijk in de onderste lagen van de boot werken en wonen.

Profielfoto René van Kooten: Marijke Stuurman


Wil je weten welke musicals dit seizoen in de theaters spelen? in onze theateragenda.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater