Musical, Voorstellingen

Sven Ratzke speelt hoofdrol in The Rocky Horror Picture Show

Musical The Rocky Horror Picture Show krijgt een nieuwe Nederlandse productie met in de hoofdrol Sven Ratzke. Dat maakt musicalproducent De graaf & Cornelissen bekend. De productie zal in het seizoen van 2020 en 2021 te zien zijn. De musical wordt geregisseerd door door Paula Bangels.

Sven Ratzke zal te zien zijn in de beroemde rol van Frank-N-Furter. Het is de rol die in de originele film werd gespeeld door Tim Curry. Een prachtrol voor het multitalent Sven Ratzke! Artistiek directeur Hans Cornelissen is dan ook erg in zijn nopjes: 'We zijn bijzonder verheugd dat Sven Ratzke weer een rol in een productie van ons gaat spelen. In 2008 was hij als 'Master of Ceremonies' te zien in onze versie van de musical Cabaret. Toen al spraken we over mogelijke andere musicalrollen en daarbij kwam The Rocky Horror Show nadrukkelijk ter sprake. Meer dan 10 jaar later is het zo ver.'

The Rocky Horror Picture Show is een opvallende musical, die oorspronkelijk te zien was als film in 1975. Het is een film over de seksuele revolutie, seks in het algemeen en transseksualiteit. Maar het is ook een parodie op klassieke B-films. Het verhaal speelt met genres als science-fiction en horror. Daarnaast zit de musical bomvol met onvervalste rock-n-roll.

Kortom: typisch een project voor Sven Ratzke. Hij is dit seizoen wederom te zien met muziek van David Bowie. Afgelopen seizoen speelde hij Homme Fatale.

The Rocky Horror Picture Show zal op 28 september 2020 in première gaan in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Ben je op zoek naar een andere musical? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater