Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Nieuws / Supertoffe voorstellingen voor grotere kinderen en tieners
16-04-2018

Supertoffe voorstellingen voor grotere kinderen en tieners

Ook voor grotere kinderen en tieners zijn er ontzettend leuke, spannende en ontroerende voorstellingen in het theater. Met in deze periode natuurlijk veel aandacht voor oorlogsthema's. Theater.nl geeft je een overzicht van wat er momenteel speelt in het land. Of je nu gek bent op toneel, dans of muziek: er zit vast iets voor je bij!Grimm (8+)
ISH & Junior Company Nationale Ballet


Deze bijzondere voorstelling van Junior Company en ISH Dance Collective behandelt actuele thema's als liefde en jaloezie, vriendschap, machtswellust, intriges en de strijd tussen goed en kwaad. Twee jongens lopen door een fantasiewereld zoals je het kent uit sprookjes, en maken er samen met de balletdansers en hiphoppers een lust voor het oog van op het podium!


Checkpoint (8+)
Zapp


Tijdens deze interactieve voorstelling van Checkpoint kun je niet stil blijven zitten. Ga jij zweven in een hovercraft of schieten met een paintball kanon? Tijdens deze show kun je het zo gek niet bedenken! Het wordt leerzaam en spannend, net zoals op tv. Een unieke beleving die je niet mag missen.


Toen mijn vader een struik werd (8+)
Het Filiaal theatermakers


Deze toneelbewerking naar het bekroonde boek van Joke van Leeuwen vertelt het verhaal van de vader van Toda, die tijdens de oorlog mee moet helpen in de strijd. Toda moet naar haar moeder in het buitenland, maar deze reis is niet zonder gevaar. Het indrukwekkende, avontuurlijke reisverslag vormt de basis voor dit toneelstuk vol spel, muziek en liedjes.


Oorlogsgeheimen (8+)
VET Theater - Maarten Ebbers & Maria Noë


De elfjarige Tuur en zijn buurmeisje Maartje vinden in het begin de oorlog nog spannend, totdat ze langzaam doorkrijgen dat er erge dingen gebeuren. En ook hebben de volwassenen veel geheimen, zoals de piloot die verborgen zit op zolder. Ook Maartje draagt een groot, gevaarlijk oorlogsgeheim met zich mee...


De tuinen van herinnering (9+)
BEER muziektheater


De tienjarige Michel schaamt zich dood voor zijn vader die zich regelmatig als clown verkleed. Maar dan krijgt hij het verhaal erachter te horen: samen met zijn broer werd hij tijdens de oorlog in een leemput geworden na een verzetsdaad. Ze mochten zelf kiezen wie van hen zou worden geëxecuteerd. Een toneelstuk dat diepe indruk achterlaat.


I call my brothers (14+)
Danstheater Aya en De Toneelmakerij


De Toneelmakerij en Danstheater AYA snijden met deze voorstelling actuele thema's aan, zoals angst, terrorisme en vooroordelen. Met als uitgangspunt de roman 'I call my brothers' van Jonas Hassen Khemiri bevinden de acteurs en dansers zich op de grens van realiteit en fantasie.


Bloedlink (14+)
NTjong


Een lerares is haar probleemklas helemaal zat en besluit haar leerlingen te gijzelen wanneer ze een pistool vindt in een schooltas. Het resulteert in een manipulatief spel vol discussies over afwijzing, erkenning, afkomst en gedrag. Een voorstelling die je laat nadenken over wat echt telt in het leven.
Wil je weten wat er nog meer speelt in de theaters? Kijk dan hier voor ons volledige theateraanbod van voorstellingen!
Lees meer over: Jeugdjongeren

Gerelateerd nieuws