Artiesten

Stefano Keizers: absurd, maar authentiek

Stefano Keizers is zanger, cabaretier en bij veel mensen vooral bekend van de Slimste Mens. Maar als je hem met een woord moet omschrijven is dat met ‘absurd’. Want absurdisme loopt als een rode raad draad door het werk van de artiest. En dat doe hij met veel succes: in 2016 won hij de Wim Sonneveldprijs tijdens het Amsterdams Kleinkunstfestival. Dit theaterseizoen stond hij in de theaters met zijn eerste solovoorstelling Erg Heel.

Stefano Keizers is een pseudoniem van Gover Meit. De kunstenaar is geboren in 1987 in Amsterdam en studeerde in 2009 af aan de Gerrit Rietveld Academie. Vervolgens zong hij in de bands Wooden Constructions, Meitje en longsy en was actief bij verschillende toneelgroepen. Maar hij werd bekend bij het grote publiek door zijn deelname aan het tv-programma De Slimste Mens vorig jaar waar hij een bijzondere verschijning was.

Een van de nummers van Meit die hij maakte met de band Wooden Construction

Verwarring
Ook tijdens het tv-programma De Slimste Mens wist hij al verwarring te zaaien. Zo vroeg presentator Philip Freriks wat er waar was van de door de redactie gevonden biografie. Daarin stond dat hij zangcoach was geweest van onder andere Pia Douwes en Edsilia Rombley. Dat was dus niet waar. Wel dat hij directeur was van een keramiekfabrief in China. "Dat is wel echt waar en staat daarom ook niet in mijn biografie," aldus de artiest.

Zijn opmerkelijke persona zorgde wel voor aandacht en publiek voor zijn voorstelling Erg Heel. "Bijna iedereen die een kaartje koopt weet: dit is die gast van De Slimste, we gaan naar een rare voorstelling", vertelde Meit in een interview tegen de Volkskrant

En zijn debuutshow Erg Heel was zoals verwacht absurd. En daar moet je maar van houden. Het NRC sprak van "het meest indrukwekkende cabaretdebuut in jaren.", en de Trouw noemde het "meesterlijk". Terwijl bezoekers op onze website lieten weten het "vooral bijzonder slecht" en een "waardeloze" voorstelling te vinden. Het absurde cabaret van Stefano Keizers kan dus niet iedereen bekoren.


Zelf zei de artiest hierover tegen de Volkskrant: "Ik wil mensen laten zien dat je elkaar niet hoeft na te doen, maar dat wil er bij de meesten niet in. Ik moet het op een slinkse manier brengen, want over het algemeen is het in Nederland iets negatiefs om authentiek te zijn."

Authentiek is Stefano zeker. En nee, negatief is dat niet.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater